У парку «Сосновий бір» розібрали Facewall

Facewall «Ми – Черкаси» було створено 5 років тому з нагоди ювілейної річниці міста. Тоді з усіх бажаючих збирали по 30 гривень на друк фотографій. Конструкцію довжиною 30 м та висотою 2,5 встановили у Долині троянд, з часом через неякісні матеріали вона почала руйнуватися.

Зараз у місті готуються монтувати нову фотозону «Я люблю Черкаси». Влада та громада вже встигли пересваритися щодо її доцільності та місця розташування. Зокрема секретар міськради Олександр Радуцький зініціював демонтаж фейсволу з портретами черкащан та встановлення на її місці нової стели. Подальша доля фотографій – невідома.

Містяни неоднозначно відреагували на таке рішення, дехто просить повернути фото, а ось черкащанка Богдана Бердник пише:  «Я пам᾽ятаю як встановлювали цю стіну, там є фото моїх дітей ще геть маленькими, є фото друзів, відомих черкащан, молодята фотографувалися, тобто це фактично обличчя Черкас, це те що є лише в нашому місті, а така дурня яку хочуть встановити зараз є майже в кожному обласному центрі. Навіщо таке робити?», – обурилась черкащанка.

 

Замість туалету – черговий офіс у центрі Черкас

Неподалік Будинку рад вбиральню трансформують у офісні приміщення. Згідно з паспортом об’єкту на місці громадського туалету постануть торгово-офісні приміщення. Завершити будівництво планують до кінця поточного року. Наразі виконують роботи з підведення газопостачання.

 

 

Місцеві фотографи показали «Черкаси в ракурсі»

Екскурсійний фотопроект поставив за мету показати унікальні сторінки історії міста. Учасники фото екскурсій по-новому поглянули на знайомі архітектурні споруди та місця відпочинку, а також дізналися про старшу сестру Дніпра і чому «шлях із варяг у греки» лежав саме через Черкаси. Більше про «Черкаси в ракурсі» знають координатори проекту.

Наймолодший учасник фотоекскурсій Тимур Литвин неочікувано потрапив на проект. Його світлина із зображенням вежі Шухова поповнила колекцію «Вільних листівок».

Корпус черкаського університету порівнюють з погорілим театром

Навчальний заклад вже 26 років чекає на відбудову аудиторного фонду. Постраждалий 4-й корпус університету зазнав пожежі у 1990 році, вона знищила 6 тис кв м. площі. Впродовж 90-х будівлю не відновлювали. Лише у 2002 році розробили пректно-кошторисну документацію і визначили вартість робіт, яка склала 16 млн. грн. Майже половину корпусу тоді відбудували. Нині там навчається понад 1000 студентів. Їх кількість щороку зростає, тому є нагальна потреба у відновленні зруйнованої частини.

Нині керівництво університету підготувало звернення до Адміністрації Президента України у зв᾽язку з тим, що у 2015 році у навчальному закладі запрацювала єдина в області військова кафедра. Враховуючи її соціальну значимість колектив ВИШу сподівається на надходження коштів з резервного фонду. Також Черкаський національний проситиме про допомогу міську владу.

Сквер ім. Б. Хмельницького оновили

У зоні відпочинку викладено частину алеї тротуарною плиткою, пофарбовано опори освітлення та встановлено нові лавки. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі повідомив керівник КП “Дирекція парків” Володимир Стойко.

У центрі Черкас встановили «систему зволоження»

Металева конструкція зрошуватиме перехожих водою у спекотні години. Поки що ноу-хау від «Черкасиводоканалу» працює у тестовому режимі. Його підключили до водопроводу та встановили лічильник. Комунальники просять містян обережно користуватися системою.