День Захисника України в Черкасах

Наші телевізійні репортажи з урочистостей з нагоди Покрови та Дня Захисника України, доступні тут:

Черкащани вшанували загиблих воїнів АТО

Ранок 14 жовтня у Черкасах розпочався з урочистого покладання квітів до Хреста загиблим воїнам АТО, що у Соборному парку. Віддати шану героям прибули представники влади, військових підрозділів, волонтери та громада міста. Опісля заходи з відзначення Дня захисників України продовжились на Площі Слави.

Військова техніка, зброя та набої – у Черкасах відзначили День козацтва

По вул. Хрещатик відбулася виставка матеріально-технічної бази військових підрозділів міста, рятувальників, поліції та швидкої допомоги. Бажаючі спробували себе у ролі кулеметників, пожежників та фельдшерів. Особливу цікавість військова експозиція викликала у маленьких черкащан.

У Черкасах відзначили День захисника України

14 жовтня відзначають одне з найбільш значимих свят новітньої України – День захисника України. Також цього дня святкують День українського козацтва та Покрови.

З нагоди свята представники влади, військового комісаріату та духовенства привітали воїнів АТО. Зокрема, міський голова Анатолій Бондаренко вручив бійцям відзнаки, цінні подарунки та подяки. Крім цього, на площі біля Свято-Троїцької церкви посадовці заклали камінь під майбутній монумент захисникам України всіх часів.

У День захисника України черкащани пройшли урочистою ходою

Колону очолили курсанти з портретами 25 загиблих Героїв з Черкас. Представники влади, військові, волонтери та громадськість поклали квіти до пам᾽ятного знака воїнам-інтернаціоналістам та пам᾽ятника «Борцям за волю та незалежність». Військові побажали своїм побратимам здоров᾽я та мирного неба.