У Черкасах п᾽яний водій влаштував нічні перегони

Черкащани стали свідками, як на бульварі Шевченка водій Opel з іноземною реєстрацією влаштував “форсаж”, тікаючи від патрульних. А все через те, що чоловік за кермом був нетверезий та не мав при собі жодних документів.

Поліцейські почали зупиняти порушника, та він намагався втекти від відповідальності, тим самим наражаючи на небезпеку інших учасників дорожнього руху.  Перегони закінчилися наїздом євробляхи на перешкоду. Окрім водія в салоні перебували й пасажири. Ніхто з учасників події не постраждав.

34-річного кермувальника затримали та перевірили на вміст алкоголю. Результат – 2,09 проміле, що у понад десять разів перевищує допустиму норму алкоголю. На порушника склали адмінматеріали за ст. 185, ст. 122-2, ст. 124, ч. 1 ст. 126 та ч. 1 ст. 130 КУпАП. Авто евакуювали на арештмайданчик.

Дивіться також: У Черкасах по гарячих слідах затримали грабіжника.

Звенигородчани презентували в Черкасах проект “Смарт місто”

Організатором заходу став Фонду родини Богдана Гаврилишина «Молодь змінить Україну». Вже третій рік в Звенігородці працює програма із створення стратегії розвитку міста та комунікації між містянами та владою.Цей проект є пілотним, втім успішно реалізується в райцентрі. Наразі активісти презентують свій проект та діляться досвідом з черкащанами

Дивіться також: Черкащанам запропонували зробити своє місто безпечнішим

Смілянський коледж харчових технологій зустрів своїх випускників

На подвірї Смілянського коледжу харчових технологій було людно у вихідний день не спроста. Адже за старою традицією щороку літо кличе своїх випускників у стіни «Alma mater». Це чудова нагода зібрати усіх разом, зустрітись з друзями, поспілкуватись із колишніми викладачами.Студентські роки, як то кажуть, завжди найкращі, а особливо коли згадуєш про них через тривалий час. Тоді вже й усвідомлюєш, що це була путівка в життя, а не просто штурмування підручників і конспектів. Не говорячи вже про зустріч із студентськими друзями через роки . Зринають спогади , є про що розповісти із досягнень сьогодення.За традицією можна переглянути альбоми із світлинами різних років життя навчального закладу. І ще краще знайти там себе чи знайомих. Все це і приємно, і щемливо. А хтось і власними фото ділиться із давніми друзями. Адже з роками вже можна багато розповісти про свої досягнення та власні родини. В такій атмосфері проходила зустрічі випускників у смілянському коледжі харчових технологій. Урочистості у для всіх звичні й актовій залі розпочались із традиційної переклички

Дивіться також: Смілянський водоканал на межі банкрутства

Служба зайнятості: половина черкаських учнів хочуть стати студентами ВНЗ

Такими є результати опитування, котре здійснила обласна служба зайнятості. В рамках профорієнтаційної роботи було опитано 8 тисяч восьмикласників області. Серед запропонованих напрямків вони обрали: медицину, культуру і мистецтво та ІТ-технолоії.

Попри те, що на ринку праці традиційно не вистачає представників робітничих професій черкаська молодь продовжує обирати освітні та юридичні спеціальності. Лише 7 відсотків опитаних зацікавились сільським господарством і стільки ж виробництвом.

Окрім теоретичних занять для школярів також влаштовують екскурсії на ринкоутворюючі підприємства області аби дати можливість на власні очі побачити усі етапи виробництва продукції. Вже незабаром в Україні стартує вступна кампанія, тож майбутнім фахівцям слід не помилися у своєму виборі.

Дивіться також: Інновації та нововведення в роботі обласної служби зайнятості.

У Черкасах через непрацюючий світлофор сталася ДТП

Два легковики зіткнулися на перехресті вул. Хрещатик та Б. Вишневецького. Транспорт зазнав механічних пошкоджень, водії не постраждали. Причина зіткнення – нерегульоване перехрестя, на якому водій Chevrolet не пропустив іншого учасника руху. На місце події прибули працівники патрульної поліції та склали протокол.  Рух на перехресті не ускладнено.

Дивіться також: Дві японські автівки зіткнулися в середмісті Черкас.