Смілянські “лідери” відсвяткували випускний

Випускний – це завжди свято. Особливим він є для учнів навчальних закладів, що завершили 9 клас. Адже це перший важливий вибір молодої людини. Який шлях обрати: продовжити навчання у  рідних стінах чи піти у технікуми, училища і отримувати вже ази омріяної професії? Це запитання стояло і перед учнями 9 –х класів школи-ліцею «Лідер». Відповіли вони на нього по різному, але ж святкові миті  однакові для всіх.  Урочистий вечір присвячений врученню свідоцтв про отримання базової середньої освіти зібрав всю лідерську родину у міському Будинку культури. Святкова зала була заповнена вщент, адже свій перший документ про освіту отримували аж чотири 9-ті класи закладу. Першими  отримали свідоцтва найстаранніші ,з відзнакою, далі  — всі решта за алфавітом. Кожен під бурхливі оплески залу піднімався  на сцену. Їх вже викликають за ім’ям по батькові. Але насправді вони ще діти, які  роблять перший крок у доросле життя.  Еліна Погоріла стіни рідного закладу полишає. Адже має власну мрію, зради якої доводиться розлучатися із таким рідним класом. Вона мріє стати співачкою.

Своїм учням напутні слова у цей урочистий момент сказали і директор закладу Софія Гнідая, і їх найрідніші «класні» мами, які супроводжували їх всі роки середньої школи. Як ніколи за своїх учнів хвилюється Ольга Михальченко. Цей випуск для неї перший у житті.

Велика подяка була висловлена і батькам випускників. Адже саме вони робили все можливе і неможливе, щоб їх діти отримували освіту до того ж у комфортних умовах. Сьогодні їх переповнює гордість за своїх чад. Адже вони такі урочисті, мужні і витончені, у вишуканих сукнях і ділових костюмах. І нехай більшість із них сприймають це свято лише як певний етап у шкільному житті, та все ж хвилюються і сповнені емоцій .

Ті, хто залишаються у рідних стінах закладу, мають ще два роки, щоб визначитись із своїм майбутнім. І цей час для них буде сповненим наполегливої праці та приємних моментів. В ліцейному математичному класі залишаються майже всі. Тож для них це свято лише певна життєва межа, а не прощання.

Урочисту частину змінив святковий концерт. Тут вже без офіціозу і класні керівники, і їх учні змогли сказати один одному , якими для них були роки проведені разом. З гумором і у ліричних піснях, святковим вальсом і віршами – вітали себе і присутніх у залі із випускним вечором лідерці. Хтось сказав рідному закладу  лише до побачення , а хтось і прощавай.

Дивіться також: У Черкасах відбулося Свято випускника. 

Екс-керівник «Черкаситеплокомуненерго» знову очолив підприємство

Новопризначеним директором став депутат Черкаської міськради Павло Карась, який 7 років тому вже стояв на чолі підприємства. Як воно – повернутися у нове-старе крісло, в ексклюзивному коментарі «Антени». Депутат погодився на пропозицію міського голови, оскільки має досвід роботи на підприємстві. Нині «Черкаситеплокомуненерго» має понад 100 млн грн заборгованості, низький рівень зарплати та застарілу техніку. Про стратегію розвитку підприємства новий керівник готовий поінформувати вже за місяць.

Дивіться також: Черкаські тепловики готуються до опалювального сезону. 

У Черкасах можуть обмежити водопостачання

Про це на засіданні виконкому повідомив заступник директора КП «Черкасиводоканал» Григорій Кузьменко. Через несвоєчасне відшкодування різниці у тарифі на підприємстві утворився борг – 51 млн грн. Якщо ситуацію не вирішать – доведеться пускати воду за графіком. «Якщо місто залишиться без води – це катастрофа», – попереджають водоканалівці. Міський голова Анатолій Бондаренко дав протокольне доручення вивчити питання.

Дивіться також: У Черкасах можуть зупинити водопостачання. 

 

У Черкасах відзначили переможців Всесвітньої літньої Гімназіади

З 2 по 9 травня 2018 року в м. Маракеш (Королівство Марокко) пройшла Всесвітня літня гімназіада. Участь у змаганнях взяли4000 учасників з 24 країн світу. За збірну України виступали 122 школярі віком від 14 до 17 років з 22 областей та міста Києва. Усього було понад три тисячі спортсменів з майже 60 країн світу. Наші школярі змагалися в 17 видах спорту.

Черкасець Іван Прудіус посів ІІІ місце із дзюдо, Максим Кофан – ІІ місце із боксу. Від імені міської ради вони нагороджені за значний особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту та підвищення авторитету міста на міжнародному рівні.

Дивіться також: Півсотні черкаських спортсменів стали стипендіатами міської ради.

Фото – Ірина Надюк.

У Черкасах учасники бойових дій виступили проти монетизації пільг

З вимогою звернутися до вищого державного керівництва ветерани прийшли до голови Черкаської ОДА. Обурені учасники бойових дій попередили керівництво області, що готові до радикальних дій, якщо їхні вимоги не будуть задоволені.

Серед пропозицій збоку військових: запровадження електронного квитка та створення системи чіткого обліку учасників бойових дій. В обласної влади є претензії до Черкаської міської ради, яка нібито не заклала кошти на приміські пільгові перевезення для військовиків. Проте, відповідна програма успішно діє на території міста.

Всю інформацію, що стосується ветеранських організацій, обласна влада пообіцяли направити у кожну спілку протягом тижня та запросила присутніх на сесії облради, що відбудеться незабаром. Тим часом під стінами адміністрації вже зібралися мітингарі. Представники ветеранських спілок підписали резолюцію з вимогами скасувати положення про надання пільг у готівковій формі та передбачити достатню кількість коштів для оздоровлення ветеранів.

Дивіться також: Учасники АТО отримали державні нагороди.

Біля черкаської ТЕЦ сталася масштабна ДТП

Ніхто із водіїв не постраждав. Автомобіль МАЗ, який був завантажений гран відсівом, вилетів на зустрічну смугу та зніс бетонну опору, – повідомив свідок події Валерій Мироненко. Внаслідок ДТП було пошкоджену тролейбусну лінію, яка сполучає підприємство АЗОТ з містом, через це заблокованими залишалися 2 тролейбуси інші довелося скасувати. Близько 4 годин знадобилося для того щоб звільнити про’їжджу частину і відновити рух тролейбусів. Всі обставини вивчають правоохоронці.

Дивіться також: Біля П’ятої поліклініки “Ланос” в’їхав у дерево.