Черкаський суд виправдав посадовця департаменту освіти

Чергова спроба Черкаської обласної прокуратури усунути з посади заступника директора департаменту освіти Максима Шадловського виявилася невдалою. Цього разу, попри наявність обладнання, факти його встановлення та усіх наявних документів, прокурор намагалася звинуватити посадовця у тому, що він може підробити документи, які належать до справи, і вплинути на своїх підлеглих, які, власне, є свідками. Саме тому прокуратура клопотала, аби відсторонити Максима Шадловського від займаної посади на два місяці.

Детально проаналізувавши ситуацію, слідчий суддя у клопотанні відмовила. Сам Максим Шадловський зазначив, що справа проти нього є стовідсотковим політичним замовленням.

Захисники Шадловського готуються до апеляції, розуміючи, що процес доведення своєї правоти в Україні тривалий та тернистий.

Дивіться також: Прокуратура Черкаської області четверта по показникам в Україні

 

Об’єднання “Самопоміч” закликає молодь Черкас до консолідації

Молодіжне крило Об’єднання “Самопоміч” унікальне в тому, що створена як політична партія а не громадська організація. Проблема трудової міграції молоді до Європи найгостріша проблема з якою потрібно боротися. Молодіжне крило Об’єднання “Самопоміч” має потужне представництво у ВР України та і Кабінеті міністрів

Дивіться також: Прокуратура Черкаської області четверта по показникам в Україні

 

Нові призначення у смілянській владі

16 серпня депутати Смілянської міськради зібралися в Будинку рад. Найбільше запитань цього разу вони мали до Ірини Федорової. Адже саме їй міський голова Олексій Цибко довірив виконувати обов’язки першого заступника міського голови

Дивіться також: Прокуратура Черкаської області четверта по показникам в Україні

На День міста у Черкасах відбудеться «Крутий спуск»

Перегони на саморобних автівках відбудуться уже вдруге на Замковому узвозі. Минулоріч участь у змаганнях узяли 15 команд. Оцінювати транспортні засоби будуть за зовнішнім виглядом, технічними характеристиками та довжиною проїзду. Неодмінна умова організаторів – усі машини мають дістатися фінішу.

Нині організатори обіцяють ускладнити і подовжити трасу. Усіх бажаючих кличуть створювати команди та реєструватися для участі у креативних перегонах.

Дивіться також: екстремальні перегони.

Прокуратура Черкаської області четверта по показникам в Україні

За поточний рік працівниками прокуратури повернено державі 1200 гектарів незаконно наданої землі.Виявлено ряд порушень та афер із земельними ділянками латифундистами Шполянщини та Звенигородщини. Наполегливо працюють працівники прокуратури у бюджетній сфері та в порушеннях, які пов’язані із забудовою прибережної смуги Дніпра

Дивіться також: «Влада не йде назустріч громаді», – селяни Черкащини проти примусового об᾽єднання

 

У музеї «Кобзаря» відкрилась виставка класика української графіки

Народний художник України Василь Перевальський працює в галузі книжкової і станкової графіки та живопису. Академік Національної академії мистецтв України, Народний художник України, доцент, лауреат літературно-мистецької премії ім. І. Нечуя-Левицького (1993).

Василь Перевальський працює в галузі книжкової і станкової графіки та живопису. Найбільше автор пишається ілюстраціями до книжок поетів-сучасників: Драча, Рильського, Олійника.

Дивіться також: У Черкасах відкрилась виставка короваїв та калачів.

 

«Влада не йде назустріч громаді», – селяни Черкащини проти примусового об᾽єднання

Представники сіл Сагунівка, Боровиця та Топилівка приїхали відстоювати право на добровільне об᾽днання та наразилися на владний супротив і бюрократичну тяганину.

Відпочатку бажання об᾽єднатися виявили громади Сагунівки й Топилівки. В останній момент до них вирішила приєднатися Боровиця. Через це і виникла затримка з документами, пояснив заступник голови ОДА Ярослав Березань, який курує децентралізацій ні процеси в області.

Селяни переконані, що процес затягується навмисно через особистий інтерес заступників голови ОДА. Через це Черкащина досі є однією з найвідсталіших областей у процесі децентралізації.

Дивіться також: Половина об’єднаних громад Черкащини отримали землю у власне користування.