В облраді переполох

Новообрані депутати неспокійно приступили до виконання своїх обов᾽язків. Гарячі обговорення та сутички між народними обранцями та громадськістю загальмували процес обрання голови обласної ради.

Палке обговорення викликала головна вакантна посада в обласній раді. Депутати обирали серед чотирьох претендентів – Станіслава Овчаренка, Валентини Коваленко, Олександра Вельбівця та Олександра Рибченка, який потім самоусунувся.  Всі запропоновані кандидатури викликали публічний осуд.

Прикметно, що лише кандидатура Валентини Коваленко була висунута громадськістю, та не знайшла підтримки депутатського корпусу.

Згідно з результатами голосування обласну раду очолив «порошенківець» Олександр Вельбівець, чия особа викликала неабиякий резонанс через можливу причетність до Партії Регіонів. Депутат від «Батьківщини» Михайло Мушієк показав присутнім копію картки члени “Партії Регіонів” на ім᾽я Олександра Вельбівця. Останній в свою чергу своє членство у колишній провладній партії категорично спростовує.

Представники Правого сектору висловили недовіру діючій державній владі та попросили депутатів підтримати їхнє звернення. Народні обранці відмовились від такої ініціативи. Тому після закриття засідання люди у формі заблокували виходи із сесійної зали, аби домогтись свого. Після штурханини депутатам таки вдалося звільнитися з блокади.

 

облрада4 облрада3 облрада1 вельбівець