Бондаренко відповів на часткову критику щодо дій міської влади

Сьогодні міський голова Черкас Анатолій Бондаренко поспілкувався із журналістами. Захід приурочили до річниці перемоги на виборах. Було обговорено багато питань. Зокрема? Анатолій Васильович відповів на критику щодо дій міської ради.

Нагадаємо, що у Черкасах визначили проекти-переможців в рамках громадського бюджету. 

«Нічийний» фонтан біля ЦДЮТ облили фарбою

«Нічийний» фонтан біля Центру дитячої та юнацької творчості облили фарбою. В такий спосіб художник Олександр Дувінський виказав протест проти недосконалої, на його думку, архітектурної форми та вартості споруди.

На площу прибули патрульні, однак затримати вуличного художника не вистачило підстав. Як виявилося, фонтан не значиться в жодному документі і не перебуває ні на чиєму балансі.

Перехожі по-різному відреагували на акцію протесту. Більшість були вражені вартістю фонтану і обурені діями хулігана.

Нагадаємо біля ЦДЮТ відбувається реконструкція площі.

У Черкасах система «Прозоро» запрацює по-новому

Таке рішення прийняли депутати Черкаської міськради на минулій сесії. Зокрема, допорогові суми тепер збільшено до 200 тис. грн. для товарів та послуг і до 1,5 млн. – для робіт. Крім цього відтепер пропозиції сумуватимуться не по галузях, а по закладах, що значно пришвидшить процес.

Проблематику роботи «Прозоро» зсередини знає директор департаменту фінансової політики Наталія Джуган.

Питання збільшення діапазону допорогових закупівель викликало непорозуміння між представниками міської влади та комісії з контролю закупівель. Як стало відомо під час сесійного засідання член комісії Людмила Бордунос була зацікавлена у зниженні допорогової пропозиції, оскільки пропонувала підприємцям платні юридичні послуги щодо функціонування системи «Прозоро». А це є прямим конфліктом інтересів.

Власне Людмила Бордунос оприлюднила свою позицію у Фейсбуці. Своєї неправоти вона не визнає і не вбачає жодної корупції у наданні послуг учасникам торгів з оформлення їхніх пропозицій.

В свою чергу, міський голова Анатолій Бондаренко зазначив, що громадськість дискредитувала себе і він буде ставити питання про розпуск комісії.

Нещодавно питання функціонування системи “Прозоро” з черкащанами обговорили фахівці з м. Дніпро.

По вулиці Гагаріна утворилось велике звалище сміття

На Митниці недобросовісні громадяни прямо в кущі та дерево скидали різний непотріб та сміття. Це стало явним після настання осені, коли все листя спало. Величезна купа побутових відходів та іншого сміття спотворює зовнішній вигляд мікрорайону.

Нагадаємо, що по вулиці Соснівській встановили спеціальні сміттєві контейнери для різного роду сміття.

На Митниці приводять до ладу спуск

Ремонтні роботи на Стрілецькому узвозі, що на Митниці розпочались ще на початку листопада, орієнтовно підрядник має закінчити роботу наприкінці року. Проте, у зв’язку з тим, що в ході виконання робіт була виявлена проблема з газовою трубою, яку наразі усувають, тому подальший процес дещо затримується.

Згідно плану проекту, на оновленому узвозі мають бути: сходи, перила та належне освітлення. Вартість робіт оцінюється у 700-800 тисяч гривень.

Нагадаємо, що міська влада планує відновити рух “річкових ракет” через Черкаси.

У Черкасах визначили проекти-переможці в рамках громадського бюджету

Цьогоріч участь у перегонах взяла рекордна кількість як проектів так і черкащан, що віддали свої голоси.

Цього року черкащани голосували он-лайн та на трьох локаціях: у приміщенні міськради, Придніпровської та Соснівської райрад. Серед малих проектів кращими визначили 17, серед великих – 9 переможців.

Отже у 2017 році у м. Черкаси буде зреалізовано такі проекти, як реконструкція спортмайданчика 9-ї гімназії, дитяче містечко «Країна мрій», облаштування стоянки біля Третьої міської лікарні, запис до лікаря он-лайн та інші. Подивитися на результат втілення у життя кращого проекту 2016 року – створення спортивної зали ім. Сергія Амброса можна буде вже на початку грудня.

Голосування за 70 проектів тривало з 1 по 14 листопада.

Черкаський ветеран пригадав події Революції Гідності

21 листопада Україна відзначатиме третю річницю Євромайдану. Революційні події 2013-2014 р. р. активно розгорталися не лише у столиці, а й інших українських містах. Зокрема, у Черкасах одним з учасників місцевого майдану був ветеран Петро Кривдик разом із своїми побратимами.

Пенсіонер вважає, що розвиватися українцям заважають пережитки радянщини, відсутність єдності та активної громадянської позиції.

День Героїв Небесної Сотні в Україні відзначають 20 лютого.