У День пам᾽яті на черкаській сцені відзначили «бойових волонтерів»

Урочистості розпочалися із міжконфесійної молитви за живих і полеглих захисників України. Після молитви подяками обласної влади відзначили черкаських бійців, які
підкорили «Ігри нескорених-2017»: Артема Лукашука, Олега Остапенка та Вадима Мазніченка. Від імен Черкаської міської ради черкащан привітав міський голова Анатолій Бондаренко.
Почесні відзнаки «бойовий волонтер» отримали 15 найактивніших черкащан, які підтримують бійців на передовій. Серед них відважна жінка – військовий капелан Лариса Когут.
Протягом дня черкащан знайомлять з повсякденними справами бійців та волонтерів. Бажаючих запрошують долучатися та пришвидшувати настання миру.

Блокпост, зброя та маскувальні сітки: у Черкасах фестивалить «Народний герой».

У Черкасах замість «вічного» вогню майорить червона тканина

Незрозумілий клапоть причепили до чаші у руці Батьківщини-матері на Пагорбі Слави. Напередодні зламалась електронна ілюмінація, яка служила «вічним» вогнем. У міській раді обіцяли, що справжній вогонь запалять 8 травня і він горітиме протягом двох днів. Для цього зі столиці замовили спеціальну тимчасову установку.

Блокпост, зброя та маскувальні сітки: у Черкасах фестивалить «Народний герой»

8 травня українці разом з усією Європою відзначають День пам᾽яті та примирення. У Черкасах цього дня вперше проходить патріотично-просвітницький фестиваль «Народний герой». Протягом дня у Долині троянд працюють різноманітні локації. Зустрічають гостей фестивалю оршанецькі прикордонники на блок-пості. Далі шикуються моряки, десантники та волонтери. Бажаючі долучаються до плетіння маскувальних сіток та оглядають зброю. Увечері на черкащан чекає музична програма та перша хвилина миру.
Серед гостей фестивалю скромно споглядають за дійством батьки загиблого Героя – легенди українського спецназу В᾽ячеслава Галви. Він воював у Африці, рятував Сомалійських полонених. Потім пішов у відставку та одружився. Через десять днів після весілля загинув на Сході.

Влітку на Черкащині планують провести військово-цивільний фестиваль. 

Передсвяткова агонія: у Черкасах малюють розмітку в переддень Дня Перемоги

В першу чергу приводять до ладу дорогу, якою рухатиметься святкова хода. На цій ділянці шляху старанно прибирають сміття та поновлюють пішохідні переходи. Рух вул. Святотроїцькою тимчасово обмежено. Напередодні міський голова Анатолій Бондаренко дав доручення привести місто до ладу до 9 травня. Схоже, виконавці трохи не вкладаються у строки.