Священики УПЦ МП запрошують юних жителів Черкас до недільної школи

Майже десять років при Свято-Михайловському соборі діє недільна школа. Викладачами школи є диякони та ієреї собору. Відвідують заняття як дітки та і дорослі мешканці Черкас. Також, окрім вивчення Святого письма, в обов’язки священиків недільної школи входить проведення бесід з молодими парами,що планують одружуватися та з людьми, які хреститимуть немовлят.

У Соборному сквері почистили фонтан

Напередодні Дня міста працівники КП «Черкасиводоканал» провели технічний огляд водограю і прибрали сміття.

Як відомо, водограй передали на баланс КП «Черкасиводоканал» у липні 2017 року. Це вже другий міський водограй, який влітку передали на баланс комунального підприємства. Наразі підприємство обслуговує 7 фонтанів, на утримання яких з міського бюджету спрямували майже 1 млн. грн.

 

 

У Черкаському університеті відбулася масова руханка

Спортивний захід провели 14 вересня і приурочили до Олімпійського тижня. Участь у раханці на Університетській площі взяли студенти і викладачі всіх інститутів ЧНУ ім. Б. Хмельницького, відомі спортсмени-випускники, а також керівництво та гості університету. Після флешмобу бажаючі могли взяти участь у майсер-класах з різних видів спорту.

Черкаськими школами прокотився спортивний флешмоб. 

Черкащанин зберігав удома зброю, боєприпаси та наркотики

Велику кількість набоїв різного калібру, два пістолета та наркотичні засоби правоохоронці вилучили під час санкціонованого обшуку у 35-річного жителя Черкас. Їх походження та мета зберігання будуть встановлювати слідчі. Відкрито кримінальне провадження.
До оперативників Черкаського відділу поліції надійшла інформація про наявність у 35-річного місцевого жителя вогнепальної зброї та боєприпасів. Проведені оперативні заходи підтвердили достовірність інформації.
Отримавши ухвалу на обшук, поліцейські завітали за місцем проживання підозрюваного. В ході санкціонованого обшуку в одній із кімнат квартири в тумбочках та під ліжком правоохоронці виявили 2 пістолета калібру 5,6 та 9 мм, один з яких був перероблений для стрільби бойовими набоями. Крім того виявлено 31 патрон калібру 5,6 мм, 3 патрони до автомата Калашнікова, 5 патронів до пістолета ТТ, близько 100 грам пороху та пакунок марихуани.
Господар квартири підтвердив, що знайдені речі належать йому. За його словами набої він знайшов, а зброю придбав, мету їх зберігання не пояснив.
Виявлені речові докази вилучені та направлені на дослідження. Черкаським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Покарання за вчинення кримінального правопорушення передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи. Триває досудове розслідування.

Черкаські поліцейські затримали наркоторговця, який виготовляв ацетильований опій. 

У черкаській галереї показали “Благословенних Богом українок”

Над проектом черкащанки Катерина Друзь та Анна Криворотова працювали протягом півріччя. Результат – фотоенциклопедія жіночої української моди кінця ХІХ століття.
Фотовиставка нараховує близько 30 робіт. На світлинах – як відомі, так і пересічні черкащанки. Більшість учасниць проекту прийшли на урочисте відкриття у сучасному одязі, так їх дійсно важко упізнати.
Реквізити для зйомок діставали з бабусиних скринь по всій області. Частину речей надав обласний краєзнавчий музей. Виставка доступна для черкащан протягом місяця у галереї народного мистецтва на Хрещатику.

У Черкасах з᾽явився куточок Тайланду. 

Радуцький планує повернутися в «родинний бізнес»?

Вчора, під час прес-конференції секретар міської ради Олександр Радуцький висловив думку про те, що невдовзі планує повернутися на посаду КП «Дирекція парків».
«Дирекцію парків» наразі очолює родич секретаря міськради Володимир Стойко. Що викликало бажання пана Радуцького піти з політики та повернутися до садівництва і ландшафтного дизайнерства, телеканалу «Антенна» невідомо. Можливо припустити, що з початком політичної кризи в міській раді крісло секретаря «захилиталося» під Олександром Романовичем і він готує «запасний аеродром» на випадок звільнення із займаної посади. А можливо, пан Радуцький втомився від задушливих кабінетів та воліє знову подихати чистим повітрям міських парків.

Олександр Радуцький свідомо блокує вирішення важливих соціальних проблем черкащан. 

У Черкасах відбувся благодійний аукціон на підтримку хворого бійця

На торги виставили 12 картин атовця з Чорнобаївщини Валерія Сліпенка. У чоловіка діагностували позамозкову пухлину. Нині від погано бачить і може зовсім втратити зір, якщо не зробити термінову операцію вартістю 50 тис. доларів. Підтримати бійця вирішили депутати-батьківщинівці Роман Діскант та Роман Буданцев.

Участь в аукціоні взяв і міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, втім не придбав жодної з картин, а вкинув гроші до скрині пожертв. Загалом учасники аукціону не дуже розкошелилися. Всього вдалося зібрати 27 тис. 200 грн. Найдорожчу картину за 5000 грн. придбав Роман Буданцев.

Решту робіт бійця обіцяють виставити на інтернет-аукціоні, перерахувати гроші також можна на картку Віри Іванівни, матері АТОвця: 5167 4900 8082 9055.