СВОБОДА СЛОВА? Чому “Антені” не дали ліцензію на ефірну цифру і що мають дивитися черкащани за версією чиновників – телемарафон в ефірі

Студія Антени, 28 вересня 2018 року, м.Черкаси

Фрагмент запису засідання Нацради , 27 вересня 2018 року, м.Київ

 

 

 

 

 

 

 

 

На Соборній площі відбувся флешмоб до Дня усиновлення

День усиновлення щороку відзначають в Україні 30 вересня. Традиційно на місцях відзначають батьків-усиновлювачів та прийомні сім᾽ї. Цьогоріч Черкаси долучилися до Всеукраїнської акції «Усиновлення – любов назавжди». Участь у заході взяли діти, усиновителі, опікуни, піклувальники, прийомні батьки, батьки-вихователі. Вихованці народного художнього танцювального колективу «Вікторія» виконали символічній танок із червоними кульками.

Дивіться також: У Черкасах відзначили День усиновлення.

 

На Черкащині триває реформування енергоринку

Однією з вимог нового закону є розподіл функцій постачання і реалізації електроенергії кінцевому споживачеві. З метою надійного і безперервного надання послуг на території області створено нове підприємство.

Закон «Про ринок електричної енергії» передбачає відхід від монополізації. Адже споживач зможе обрати будь-якого постачальника за найвигіднішим тарифом. У подальшому «Черкасиенергозбут» зможе надавати універсальні послуги. Детальніше про роботу підприємства буде оприлюднено на сайті товариства. Процес переходу до нового постачальника електричної енергії буде здійснюватись в максимально комфортний для споживачів спосіб.

Споживачам буде направлено заяви разом з рахунками. З 1 грудня приєднання відбудеться автоматично. Форми договорів є доступними на сайтах регулятора, Черкасиобленерго та Черкасиенергозбут.

Дивіться також: ПАТ “Черкасиобленерго” оголосило найбільших боржників.

 

У Черкасах стався прецедент національного рівня

Рішенням окружного адміністративного суду призупинено здійснення соціальних виплат та фінансування робіт. Таким чином суд порушив права територіальної громади та Черкаської міської ради.

Згідно рішення суду призупинено фінансування по усіх департаментах, зокрема, що стосується роботи «Черкасиелектротрансу», закладів медицини, нової української школи, невідкладного ремонту доріг та тротуарів, енергозабезпечення ОСББ та інших не менш важливих напрямків.

Наразі міськрада вже не проплатила 20 млн грн Черкаситеплокомуненерго, що тягне зобов᾽язання перед Європейським банком. За відсутності фінансування у місті незабаром перестануть їздити тролейбуси, працювати ліфти та інше. Міські обранці кваліфікують такі дії судді, як саботаж.

Щодо лікарняного. Відчути недофінансування суддя зможе на собі. Адже за харчування у лікарнях теж треба платити. Вже не кажучи по закупівлю нового обладнання для здійснення обстежень.

Депутати мають намір звернутися до Президента та Кабінету Міністрів щодо свавілля, яке коїться у черкаському судочинстві.

Згідно із законодавством протягом 5-и робочих днів суддя може подати клопотання про скасування власного рішення. В іншому випадку – фінансування не буде відновлено і життєдіяльність міста опиниться під загрозою.

Дивіться також: Місто на межі колапсу. Сесія Черкаської міськради не відбулася.

 

 

У Смілянському центрі зайнятості відбувся ярмарок вакансій

Люди з високим трудовим потенціалом, високим професіоналізмом і великим бажанням працювати 27 вересня зібралися у Смілянському міськрайонному центрі зайнятості. Саме туди з пропозиціями роботи цього дня завітали представники двох провідних виробників. Серед роботодавців на ярмарку вакансій у Смілі були представники товариства з обмеженою відповідальністю «ЛЕОНІ». Підприємство є провідним виробником кабелю та кабельних систем, що постачають на заводи в інші країни, де  комплектують автомобілі світових брендів «Опель», «Порше», «Фольксваґен», «Ауді» та «Ламборґіні». Нині «ЛЕОНІ» започатковує нові проекти, тож запрошує на завод в селі Нежухів, що на Стрийщині, монтерів кабельного виробництва. Представники заводу німецької компанії «ЛЕОНІ» презентували продукцію всесвітньовідомого концерну, обмалювали перспективу роботи за кордоном, познайомили смілян зі структурою підприємства. Зазначили також, що завдяки добре налагодженому процесу відбору та мотиваційній підтримці у розвитку персоналу можливий кар’єрний зріст на «ЛЕОНІ».

У зв’язку з розширенням виробництва робочі місця смілянам запропонували і представники провідного сільськогосподарського підприємства ТОВ «Агро-Рось», що спеціалізується на рослинництві, тваринництві та переробці комбікормів.

Такі ярмарки вакансій у Смілянському центрі зайнятості організовують регулярно, бо вони, наголошують, є одним з найшвидших і найефективніших способів працевлаштування безробітних.

Дивіться також: У черкаському ТРЦ відбувся ярмарок вакансій.

 

У центрі Черкас здійснюють обрізку дерев

Гілки зрізають обабіч проїжджої частини по вул. О. Дашкевича навпроти драматичного театру. За допомогою спеціального обладнання гілля відразу подрібнюють. Роботи виконують працівники КП «Черкаська служба чистоти».

Дивіться також: Комунальники в середмісті проводять санітарну обрізку дерев.

 

Місто на межі колапсу. Сесія Черкаської міськради не відбулася

Майже годину депутати збиралися до купи, але так і не спромоглися. Тим часом політики не втрачали часу, аби дорікнути один одному. Традиційно не йметься депутату Рауцькому, особливо після позачергової Канівської сесії, на яку він не потрапив. Опозиціонер подав позов до суду, який в свою чергу скасував частину депутатських рішень, зокрема, що стосуються бюджету. Отож черкащани мають кому дякувати за несвоєчасне отримання соціальних виплат та призупинення у місті невідкладних робіт.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко шокований рішенням суду і вважає його ганебним. Депутатів учергове закликав скласти повноваження й піти на вибори.

Фінансисти пояснюють несумісність рішення суду із бюджетними видатками. Адже частину проплат уже здійснено і відкликати їх неможливо. Очевидно, позов потрібно знімати, а не оскаржувати.

На завершення міський голова запросив депутатів навідатись до окружного адміністративного суду з метою протесту проти суддівського свавілля.

Дивіться також: У Черкасах не відбулася «псевдосесія» міської ради.