П’яний водій збив двох пішоходів і спробував втекти від патрульних

Близько 4-ї ранку, 27 січня, у Золотоноші Черкаської області нетверезий водій легковика Volkswagen Tiguan скоїв ДТП з постраждалими. Після цього автомобіль зник з місця пригоди в напрямку міста Черкаси.

Правопорушника швидко встановили і зорієнтували наряди патрульної поліції. За кілька хвилин авто побачили поруч села Благодатне. Його зупинили патрульні та працівники Золотоніського відділу поліції.
Щойно правоохоронці підійшли і почали розмову з водієм, як той натис педаль газу.

Тікаючи від патрульних, кермувальник влаштував на дамбі погоню.
На вимогу поліцейських він не зупинявся, створював аварійні ситуації і наражав на небезпеку інших учасників дорожнього руху.
Однак втекти зловмиснику не вдалося. Завдяки злагодженим діям поліціянтів правопорушника заблокували на вулиці Кібенка й затримали.

За кермом перебував 30-річний житель Черкас, який зізнався у правопорушенні.
У крові чоловіка в момент освідування виявили 1,6 проміле алкоголю.
Це вже другий раз, коли чоловік керував транспортом напідпитку, за що отримав протокол ч. 2 ст. 130, а також ст.122-2 КУпАП.

Сміляни продемонстрували свої вміння з робототехніки

Стіни Черкаської школи №30 у вихідні дні не пустували. Саме тут зібрались учасники і судді третього Черкаського регіонального фестивалю з робототехніки. Цей захід відбувається у рамках міжнародної програми-конкурсу FIRST LEGO League (лиг), скорочено FLL. Учасники від 9 до 16 років, а і дорослі з меншою цікавістю чекали на видовищні змагання. Бо це дійсно захоплює. Цьогоріч у Черкаському регіональному фестивалі взяли участь не лише команди із нашої області, а завітали гості із Миколаївщини та Києва. Всіх привітали організатори заходу.

Дивіться також: З Кубку світу з хортингу сміляни повернулись переможцями

75-ті роковини визволення Сміли від окупантів

У такі самі січневі морозні дні відбувалось визволення Сміли від фашистських загарбників. Нині з цієї дати 29 січня виповнюються вже 75-ті роковини. Це був визначний день для мешканців нашого краю. Адже гітлерівці захопили Смілу та Смілянський район ще на початку серпня.

Дивіться також: 75 років Корсунь-Шевченківської битви вшанували конференцією

У Смілянського відділу поліції новий керівник

29 січня був представлений новий керівник Смілянського відділу поліції, повідомляють на сайті Смілянської райдержадміністрації. Представляти його приїхав очільник обласної поліції Валерій Лютий.

Тимчасово виконувачем обов’язків начальника став 28-річний капітан поліції Олег Євгенійович Міщенко. Олег Міщенко родом зі Сміли, одружений, має доньку. До призначення у Смілу чоловік працював начальником Корсунь-Шевченківського відділення поліції.

Закони фізики в дії: лід перетворився на воду

Черкащани вправляються у стрибках через перешкоди.

Обходити перешкоди іноді доводиться по проїжджій частині.

Дивіться також: Швидке танення снігу призвело до підтоплення автошляхів міста

У Смілі горів автомобіль. Попередньо – через підпал

25 січня о 04:05 до диспетчерської служби 12 ДПРЧ надійшло повідомлення про загорання автомобіля за адресою: м. Сміла, вул. Весняна. До місця виклику було направлено черговий караул Смілянської 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини. На місці події рятувальниками встановлено, що горів автомобіль «RENAULT KANGOO». Пожежу ліквідовано до прибуття підрозділу вогнеборців о 04:15. Ймовірна причина пожежі – підпал.