Голову Апеляційного суду Черкаської області Бабенка буде звільнено

Вища кваліфікаційна комісія суддів уже внесла відповідне подання. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав член Ради громадського контролю НАБУ Роман Маселко.

«Вперше в історії України голову суду буде звільнено за тиск на суддю. Усі знають, що часто саме голови судів забезпечують “правильні” рішення шляхом використання своїх адміністративних повноважень. Але всі вони мають індульгенцію безкарності, бо такі впливи є основою діючої “системи”. Змінити ситуацію, можна лише реальним покаранням. Саме тому “система” трималась за Бабенка до кінця. Його намагались відправити у відставку, нас переконати “відпустити конфлікт”, головне щоб не покарали, – написав юрист.

Сьогодні Вища кваліфікаційна комісія суддів винесла дійсно дуже важливе і символічне рішення. Це серйозний удар системі та сигнал викривачам, що боротися можна і варто. А для Бабенка це не фінал. Є ще кримінальні справи і питання його ролі у справах Майдану.

Телекомпанія «Антена» неодноразово показувала в ефірі матеріали про корупційні дії збоку голови обласного Апеляційного суду. Тож новину про його звільнення місцева громада сприйняла, як сенсацію.

Власник захопленого приміщення колишнього магазину “Юність” звинувачує голову апеляційного суду Бабенка в причетності до рейдерства.