Державні аудитори перевірили діяльність ПАТ «Черкаський приладобудівний завод»

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області провели державний фінансовий аудит приватного акціонерного товариства «Черкаський приладобудівний завод» за період його діяльності з 01.01.2015 по 31.08.2017.

Аудитори виявили низку негативних тенденцій та недоліків щодо ефективного і законного використання фінансових та матеріальних ресурсів.

Зокрема, керівництво товариства прийняло рішення щодо придбання товарів і послуг за наявності простроченої заборгованості із заробітної плати на суму майже 1,2 млн грн.

Крім того, як з’ясували аудитори, посадові особи товариства протягом 2015 та 2016 років списали основні засоби (обладнання для виготовлення продукції: верстати, станки, вимірювальні пристрої) первісною вартістю 15,2 млн грн за відсутності відповідних документів та підстав для списання. При цьому за результатами проведеної інвентаризації підтверджено наявність списаних основних засобів.

На фінансові результати товариства негативно вплинули недоліки під час планування його виробничої та торгівельної діяльності. Зокрема, неврахування реального попиту на продукцію під час планування обсягів її виробництва протягом аналізованого періоду призвело до накопичення її на складі та уцінки, що спричинило списання готової продукції на суму 134,7 тис. грн.

За підсумками проведеного дослідження аудиторська група запропонувала перелік заходів, необхідних для підвищення ефективності управління коштами і майном товариства, та розглянути питання про притягнення до відповідальності його посадових осіб, які допустили порушення.

Прес-служба Управління Північного офісу Держаудитслужби
в Черкаській області