У Черкасах затримали серійного крадія

Зловмисником виявився раніше судимий мешканець міста Черкаси. Протягом останніх трьох років чоловік вчиняв крадіжки з автомобілів вітчизняного виробництва.

До поліції надійшло ряд заяв про крадіжки майна громадян з автомобілів в місті Черкаси. Зловмисник обирав переважно автомобілі  вітчизняного виробництва, які зберігалися на не охоронюваних стоянках поблизу будинків. За допомогою підручних засобів відмикав їх та викрадав все, що мало хоч якусь цінність.

Під час опрацювання заяв потерпілих оперативники управління  карного розшуку Главку звернули увагу, на те що разом з цінним майном зловмисник викрадав і автомобільну аптечку, не звертаючи уваги на її вміст та вартість. Було зрозуміло, що в місті діє серійник, який має свій особливий «почерк». В результаті оперативних заходів працівники поліції встановили особу, яка обґрунтовано підозрюється у вчиненні даних кримінальних правопорушень. При обшуку, в його помешканні, поліцейські виявили частину викраденого у громадян майна,  а також зброю з набоями та висушену коноплю.

На даний час вилучені речові докази направлено на експертизу. Вирішується питання про оголошення чоловікові підозр у вчиненні ряду кримінальних правопорушень передбачених статтею 185 (Крадіжка), 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу.

Дивіться також: У Черкасах на гарячому затримали грабіжника.