Водохреще об’єднало людей у різних мікрорайонах Сміли

Зранку 19 січня відзначити Водохреще на березі Тясмина зібралися і жителі Малої Яблунівки. Людей на це символічне місце приходить все більше і більше. Розпочали традиційно зі спільної молитви та освячення води.

Як правильно належить використовувати освячену воду, людям також наголосив священик.

Виявились і охочі зануритись в крижану ополонку.

Богослужіння в Малій Яблунівці здійснили і на місці зведення православного храму на честь святих новомучеників і сповідників Черкаських. Після спільної молитви настоятель майбутнього храму Олексій Лукаш освятив воду.

Долучились до відзначення одного з найбільших релігійних свят і підприємці Сміли. Зокрема, на територію відпочинкового комплексу «Гуляй поле» на Водохреща  запросили місцевих жителів та всіх бажаючих  зануритись у Йорданські води. Людей тут зібралося чимало. Спільно молилися та освячували воду.

У ополонку, що вирізали символічно у вигляді хреста, занурювалися переважно ті, хто готувався до цього дня. Більшість зізналися, що пірнають на Водохреща не перший рік.

Власник відпочинкового комплексу «Гуляй поле»  пригощав бажаючих скупатись у Йорданській купелі всілякими смаколиками. Тож останнє в циклі новорічно-різдвяних свят сміляни відзначили на славу. Тепер будуть готуватися до Масляної та зустрічі весни.

Дивіться також: На Водохреща черкащани масово купалися в ополонках. Ніхто не змерз