У Смілі пограбували амбулаторію сімейної медицини

Пограбування смілянської амбулаторія загальної практики сімейної медицини №5, що що працює у мікрорайоні Машбуд за адресою вул. Незалежності 57, сталось вночі на 17 лютого. Злочинці проникли через вхідні двері закладу. Перепиляний замок першим побачив керівник амбулаторії .

Коли зайшов з поліцейськими, завідуючий амбулаторією провів огляд приміщень. На превеликий жаль, твердить побачив безлад  у кабінетах і недорахувався чимало медичних приладів.

Зникли прилади першої необхідності і у інших лікарських кабінетах амбулаторії.

Почерк пограбування доволі дивний, твердять медики. Злодії не взяли більш коштовних речей , а викрали саме те, що є найнеобхіднішим у роботі сімейного лікаря. В комп’ютерах знаходилась електронна база пацієнтів і також зникли приклади, потрібні для первинної діагностики. Пошкодили грабіжники і комплексу вакцину від кору, краснухи, паротиту.

Будь-який  прилад, викрадений із амбулаторії, є по-своєму цінний і для укомплектації закладу  всім необхідним було докладено дуже багато зусиль.

Про свої підозри медики поки не говорять доки іде слідство та все переконані що мету злочинців розуміють.

Тепер потрібно керівнику первинної медичної ланки разом із начальником міськздороввідділу розпочинати складну роботу по віднайденою фінансування. Адже амбулаторію знову потрібно укомплектувати всім необхідним. Тай  про охорону потрібно подбати.

Доки правоохоронні органи проводять слідчі дії, а керівники міста будуть шукати кошти на закупівлю вкраденого, всі лікарі амбулаторія загальної практики сімейної медицини №5 надають і далі обслуговують своїх пацієнтам. Твердять – цей прикрий інцидент їх дуже засмутив, проте люди, що потребують допомоги без неї не залишаться.

Дивіться також: Вибухівка у Смілянському Будинку рад. Спільне навчання екстрених служб