Компроміс знайдено: водопостачання у Смілі відновлять

Зустріч голови Черкаської облдержадміністрації Романа Боднара з керівниками депутатських фракцій у Смілянській міськраді виявилася надзвичайно ефективною. Незважаючи на задавнений конфлікт між міським головою та депутатами, останні все ж таки зібралися на сесію.

У роботі позачергового сесійного засідання, яке скликали 17 березня після усіх перемовин пообіді, взяли участь 24 депутата.

Під пильним оком очільника Черкащини смілянські обранці працювали злагоджено. За потреби навіть встигли попрацювати в комісійному режимі. На голосування винесли конкретний проект рішення.

Зміни до бюджету Сміли депутати підтримали. Позитивне голосування дозволить водоканалу частково розрахуватися з боргами та відновити водопостачання в місті. Але задля того, щоб робота стратегічних комунальних підприємств Сміли стала ефективною, а діяльність депутатського корпусу – системною, потрібно зробити ще чимало кроків. Тож голова Черкаської ОДА Роман Боднар зауважив, що 17 березня вдалося напрацювати дорожню карту комплексних заходів, спрямованих на вихід з суцільної кризи і пообіцяв вже за два тижні з черговим робочим візитом знову завітати у Смілу і особисто проконтролювати стан справ, які безпосередньо впливають на добробут громади міста.