Український поштовий сервіс META може передавати інформацію користувачів російським держслужбам

Український поштовий сервіс META може передавати інформацію користувачів російським держслужбам

Український безкоштовний сервіс електронної пошти META внесли до реєстру організаторів поширення інформації (ОРІ). На це звернув увагу російський проєкт «РосКомСвобода».

«Під час чергового моніторингу реєстру ОРІ «РосКомСвобода» виявив нового учасника, який цікавий тим, що став першим з українських інтернет-сервісів, що погодився на співпрацю з Роскомнаглядом і ФСБ», — пише видання.

Видання пише, що реєстр зобовʼязаний «збирати, зберігати та надавати інформацію про дії користувачів на своєму ресурсі уповноваженим держорганам».

Крім того, ФСБ може зажадати всі контакти користувача з адресної книги, електронної пошти, дані про кількість і обсяг повідомлень, про всі авторизації через сторонні сервіси, про ведення особистого листування всередині інтернет-ресурсу.

За «законом Ярової», який набув чинності 1 липня 2018 року, учасник реєстру зобовʼязаний зберігати всі телефонні розмови, текстові повідомлення, зображення, аудіо, відео та іншу інформацію від 30 днів до пів року залежно від типу інформації. Крім того, реєстр зобовʼязаний передавати цю інформацію російським спецслужбам за їхнім запитом.

Джерело