Міська лікарня №3 потребує допомоги

Вже довгий час у міські лікарні №3 склалась ситуація, коли у державному медичному закладі немає власного комп’ютерного томографа. Наразі лікарня співпрацює з приватною фірмою, яка орендує приміщення в будівлі медичного закладу та надає послуги по обстеженню пацієнтів за допомогою томографа. Лікарі кажуть, що послуга є не безкоштовною, ба більше дорого коштує. Тому більшість пацієнтів відмовляється від цієї пропозиції. Окрім того лікарі поскаржились на застарілість апарату, що ускладнює визначення причини захворювання, що, свою чергу, не дозволяє спланувати більш якісне лікування. Головний лікар третьої міської лікарні звертається до
всіх, хто може вирішити цю проблему, адже кожен день лікарі рятують життя людей але з допомогою якісного медичного обладнання врятованих життів стане більше.
Всі лікарі стверджують, щоб провести якісне лікування цей апарат просто необхідний, адже при звичайному діагностуванні інколи дуже важко визначити корінь проблеми у пацієнта. Зокрема у травматології, як зазначив лікар-ортопед Віталій Григор’єв, томограф допомагає визначити чи потребує людина операційного втручання чи це зайве.
Провів паралель із закордонними лікарнями завідуючий першого хірургічного відділення Ігор Білецький. Порівняно з вітчизняними лікарнями, де про достатню кількість сучасного обладнання залишається тільки мріяти, у закордонних медичних закладах апаратури є вдосталь, що значно підвищує якість медичної обслуговування.
За словами лікаря-нейрохірурга Олександра Медюлянова, прийняття рішення щодо оперативного втручання має відбутись протягом години після надходження пацієнта на стаціонар. Також лікар розповів як допомагає томограф у нейрохірургії.
На сьогоднішній день, у лікарні знімок голови коштує 700 гривень, а більш детальний знімок 1300-1400 гривень. Зрозуміло, що не кожна людина зможе собі дозволити цю процедуру. За словами лікарів, їх першочергова ціль – зробити знімок комп’ютерного томографа доступним для кожного.