Вул. Сурікова стане ширшою і рівнішою

Найгіршу вулицю Черкас почали ремонтувати. Кожен, хто хоча б раз їхав вулицею Сурікова знає, що вона відрізняється від інших найбільшою кількістю ям, які в дощову погоду перетворюються на долину озер. З приходом до влади новий міський голова Анатолій Бондаренко вирішив негайно приступити до ремонту ганебної дороги. Наразі розпочато розширення ділянки проїжджої частини.

Нині триває перший етап ремонтних робіт. За словами заступника міського голови з житлово-комунальних питань Юрія Гончарова в проекті передбачено прокладання каналізаційної мережі та капітальний ремонт дорожнього покриття протяжністю 6 кілометрів від проспекту Хіміків до кінця вулиці Сурікова.  Сукупна вартість робіт – 30 млн. грн.

Чий торф?

Представники державного підприємства “Київторф” приїхали в село Ірдинь на Черкащині, щоб ліквідувати дочірне підприємство “Черкаситорф”. В такий спосіб столичні керманичі планували позбавити підприємство 17 мільйонного боргу але діалогу з трудовим колективом не вийшло. Громада разом з депутатами райради та активістами вважають що такі дії представників “Київторфу” можуть приховувать в собі шахрайські наміри. Детальніше в сюжеті.

Новий мер розпочав з кладовища

Новообраний міський голова розпочав наводити лад у місті з кладовища. Показує, до чого докерувалася попередня влада – бугри, хащі, бур᾽яни й канави. Очільник міста обурений жалюгідним становищем цвинтарю, тож планує створити тут «Алею Героїв», таким чином віддати шану загиблим бійцям АТО. Згідно з проектно-кошторисною документацією на облаштування благоустрою цієї ділянки спрямовано 2,5 млн. грн. Завершити усі роботи мають встигнути до поминальних днів.

До черкаських школярів завітали справжні козаки

На чолі з крайовим отаманом Віталієм Челепухою до рідної 20-ї школи навідався і командир розвідувального загону Олександр Кутній, який отримав поранення під час виходу з Дебальцевського пекла зі своїм побратимом Сергієм Назаренком.  Крайовий отаман відзначив вояків бойовою  нагородою ,,учасника АТО,,

Бійці розповіли учням про реалії війни та подякували за малюнки та обереги. Кажуть, щирі дитячі послання дійсно захищають. Будинок, у якому жили військові був обклеєний малюнками та уцілів, тоді коли сусідні оселі вщент зруйнувала зброя.

Бійці також подякували козакам, які привозили на передову все необхідне для великої перемоги. В свою чергу дітки показали концертну програму та передали бійцям листи та обереги.

Іноземці приїхали у Черкаси на вернісаж

У Черкасах презентували вернісаж, присвячений лідеру кримськотатарського народу Мустафі Джемілєву. Вперше виставку презентували польською мовою у серпні 2015 року під час церемонії вручення Премії Солідарності ім. Леха Валенси російській активістці Жанні Немцовій. Врученння відбулось у Президентському палаці у Варшаві.

Українська (як і польська) версія виставки виготовлена Фондом міжнародної солідарності та буде уперше показана у рамках підсумкової конференції “Місцева демократія у польсько-українській співпраці 2015”.