Знову провалля

У середмісті Черкас вчергове провалився асфальт. Цього разу випадок трапився біля пабу «Cherkassy Bierstube». Яму вже огородили бар’єрним парканом та стрічками.

Нагадаємо, що це вже не перший випадок просідання грунту у Черкасах. Раніше таке траплялося біля Будинку правосуддя, скверу “Юність” та ТРЦ “Хрещатик-Сіті”.

 

Куди екс-мер Одарич подів міські кошти?

Завдяки екс-меру Одаричу місто вдвічі переплатило за ремонт доріг, стверджує депутат міськради Олександр Радуцький:

– Колишній міський голова Сергій Одарич розповідав, що ми за 60 млн. облігацій зробили дороги. Хочу вам всім сказати, що це неправда. Ми їх зробили за 115 млн. Тому що ця людина умудрилася домовитися так, що на 60 мільйонів треба заплатити ще 55 у вигляді відсотків. А це наші з вами податки. Тому ми хочемо хоча б частково заощадити кошти, але Сергій Олегович не голосує.

Черкаси вже з грошима

Депутати черкаської міськради прийняли бюджет на 2016 рік. На відміну від минулого року бюджет прийняли в січні, а не навесні. Вперше на утримання шкіл та садочків передбачили близько 9,4 млн. грн. Тобто батькам не потрібно буде здавати кошти на миючі та пральні засоби, та багато інших потреб, як це раніше практикувалось в школах та садочках, – зазначив міський голова.

Також депутати спрямували частину коштів на галузь охорони здоров’я, зокрема в частині придбання м’якого інвентарю – постільної білизни, халатів, тощо. Очільник міста запевнив, що контролюватиме кожну витрачену копійку бюджетних коштів.

«Шантажувати міського голову не буде ніхто»

Таке заявив очільник Черкас Анатолій Бондаренко, поки керівник Вільних демократів Сергій Одарич формує деструктивну контрольовану більшість навколо себе, щоб протистояти діяльності міського голови.

– Два тижні розглядали бюджет, два тижні нічого не було. Вчора о 16 годині на погоджувальну раду принесли, що потрібно збільшувати акцизний збір, єдиний соціальний внесок. Так, а чому ви мовчали два тижні назад? – ставить риторичне питання міський голова.

На жаль, частина депутатських фракцій відверто шантажує мера, вимагаючи посад та впливу. Тим часом Анатолій Бондаренко не сприймає шантаж, а висловлює власне бачення створення у Черкасах чесної влади.

Черкаські вулиці отримали нові назви

Розпорядженням міського голови перейменовано частину черкаських вулиць. Так, нові назви отримали чотири міські вулиці: Луначарського стала імені Генерала Момота, Орджонікідзе – Сергія Амброса, Чекістів – Привокзальна, Котовського – Михайла Грушевського, а  парк 50-річчя  відтепер називається Сосновий Бір.

– Мені надзвичайно не подобається те, що у топонімічній комісії немає єдності. В основному всі ті наслідки, які будуть після перейменування ляжуть на плечі комісії і громади, – зазначив міський голова. – Ми будемо працювати над тим, щоб увіковічнити пам’ять Героїв. Це люди, які віддали життя за нас.

Напередодні міський голова заветував рішення ради щодо перейменування вулиць та порадив глибше вивчити їхню історію. Однак депутати вирішили інакше і подолали вето міського голови. Тепер 6 топонімічних об᾽єктів Черкас носитимуть нові назви. Так вул. Піонерська стала Митницькою, провулок Герцена – Хижняківським, Клубний узвіз – Остріжним, вул. Мініна-Пожарського – Соснівською, Чкалова – Татинецькою, а Сєдова – Новопречистенською.

Черкаським вулицям добирають нові назви

Міська влада обговорила пропозиції під час громадських слухань. Згідно закону про декомунізацію перейменуванню підлягають вулиці, провулки, парки, назви яких пов᾽язані з комуністичним режимом.

На обговорення винесено 53 об᾽єкти. Дехто пропонував не чіпати парк 50-річчя, дехто – увіковічнити імена видатних постатей часів Київської Русі або ж повернути черкаським вулицям історичні назви. Найбільшу дискусію викликала доцільність присвоєння вулицям імен загиблих атовців.