У ЧДТУ вшанували воїнів АТО

12 травня 2016 року в Черкаському державному технологічному університеті відбувся патріотично-просвітницький захід «Земний уклін тобі, солдате, за ратний подвиг, за свободу України», присвячений воїнам АТО. На початку заходу гості ознайомились з виставкою фото-робіт, яка присвячена війні на сході України.

Донька заслуженого художника показала своє «Від А до Я»

Це перша персональна виставка Марії Фізер. Експозиція включає близько 70 робіт, виконаних у різних стилях, здебільшого це – текстильна аплікація. Також наявні приклади дизайну одягу. За словами Марії, «Виставка «від А до Я» є для неї своєрідним підсумком і спробою озирнутися назад, подивитися зі сторони на власну діяльність. Для художності виставка є абеткою її творчості, з якої, можливо, складатимуться слова; це шлях пошуку від «а» до «я», якими вона є сьогодні і точка відліку, з якої починається новий алфавіт.

Символічно урочисте відкриття експозиції відбулося в день народження Марії Фізер. На святі мисткиня отримала квиток члена Національної спілки художників України.

Замість вбиральні – торгові приміщення

Єдиний громадський туалет у центральній частині, який знаходився у підвалі житлового будинку по вулиці Хрещатик, 190 більше не працює. Вбиральня була платною, хоча й занедбаною. Ремонт там не робився вже багато років. Нещодавно на стіні багатоповерхівки з᾽явився паспорт об᾽єкту, згідно з яким буде здійснено реконструкцію підвального приміщення з добудовою. Де тепер черкащани повинні справляти свої природні потреби невідомо? Можливо, в облдержадміністрації, чи просто неба? Питання залишається відкритим.

Черкаських дітлахів підстерігає відкрита каналізація

По вул. Благовісній неподалік ДНЗ «Золотий ключик» замість люка – глибоке провалля. Таких чимало й Черкасах. Адже ще навесні КП “Черкасиводоканал” повідомляло про активізацію крадіїв люків.

Чи відкривають двері незнайомцям черкаські пенсіонери?

Останнім часом у Черкасах активізувалися шахраї. Вони приходять додому до пенсіонерів та пропонують обміняти грошові купюри. У поліції вказують на двох жінок ромської національності віком 40-45 років. Пенсіонерів закликають бути обережними.

Як карати нетверезих водіїв?

В Україні планують зробити жорсткішою відповідальність за водіння транспортних засобів у нетверезому стані. Нині штраф складає 3 тис. 400 грн. Якщо водій «попався» вдруге – позбавляють прав на рік або два.

У новому законопроекті пропонується збільшити штраф до 40 тис. грн. і позбавляти водіїв прав на 10 років. Якою має бути відповідальність за водіння у нетверезому стані ми запитали у черкащан.