У Черкасах нагородили працівників спортивної галузі

Під час наради керівників федерацій видів спорту в Черкаській області, відзначили працівників спортивної галузі. Вручали грамоти від Черкаської ОДА, Черкаської обласної ради та НОК України. Також відмітили чиновників спортивного напрямку – у подарунок вони отримали форму наших олімпійців в Ріо-де-Жанейро, підписану головою НОК України Сергієм Бубкою.

Окрім нагородження, на засіданні обговорили проблеми та досягнення спорту регіону та підбили підсумки виступів олімпійської та паралімпійської збірних. Також голова відділення НОК в Черкаській області Андрій Більда повідомив, що відтепер він зможе сконцентруватись на виконанні обов’язків посадовця, адже потрапив під демобілізацію 6-ї хвилі.

Присутні на засіданні чиновники обласної ради, запевнили присутніх, що питання з житлом для Сергія Куліша та його тренера Віктора Нагнія, має бути вирішене на найближчій сесії обласної ради.

Міський голова привітав черкаських освітян

Вдосконалення галузі освіти – пріоритетний напрямок роботи міської влади, зазначив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Він вручив найактивнішим освітянам подяки та пообіцяв, що вже у жовтні вони отримають обіцяні надбавки 40%. Наприкінці урочистостей актори черкаського драмтеатру подарували працівникам освіти виставу “Танго Марії”.

Департамент освіти обзавівся гарячою лінією

У департаменті освіти та гуманітарної політики запровадили гарячу лінію. Телефонний контакт створений з метою удосконалення взаємозв’язку з громадськістю та покращення роботи відомства. За дорученням департаменту, всі директори навчальних закладів зобов’язані розмістити інформацію про нововведення.

Номер телефону «гарячої лінії» – (0472) 56-60-88. Телефонувати можна з понеділка по четвер з 8.00 до 17.15, у п᾽ятницю до 16.00. Усі дзвінки записуються у журнал і опрацьовуються спеціалістами.

 

Правоохоронці затягують справу з викраденням автомобіля у відомого автогонщика

9 місяців тому у відомого черкаського автогонщика Олександра Портнягіна, 15-разового чемпіона Радянського Союзу, чемпіона Європи з мотокроса та автомобільного спорту, викрали автомобіль.

Після звернення до правоохоронних органів по факту викрадення автотранспорту, поліцейські оперативно відшукали автомобіль в одному з гаражів кооперативу “Прип’ять”. Проте машина була у понівеченому стані без частини комплектуючих та особистих речей власника. Через деякий час автотранспорт повернули пану Портнягіну, але без решти вкрадених речей. На вимогу власника повернути інші речі, слідчий цієї справи лише ігнорував звернення громадянина Портнягіна. Олександр Портнягін досі шукає справедливості та намагається довести свою правоту.

До Холодного Яру з’їхались екопоселенці з усієї України

У Селі Буда, яке розташоване  самому серці Холодного Яру, відбувся 11-й щорічний «Будянський ярмарок». На нього з’їхались екопоселенці та власники родових помість з усієї України. Люди обмінювались новинами, ідеями та досвідом з ведення господарства. Окрім того учасники ярмарку продавали власну продукцію, яка виготовляється виключно з екологічно чистих продуктів та проводили майстер-класи різноманітного напрямку: від слов’янських практик масажу до виготовлення колод для бджільництва.

Всі екопоселенці притримуються ідеї здорового харчування. В їхньому раціоні неможливо віднайти м’яса та, дуже часто, інших продуктів тваринного походження. Люди намагаються вживати побільше фруктів та овочів, намагаючись при цьому створити щось цікаве, комбінуючи це у різноманітних коктейлях.

СинхронВраховуючи специфіку життя екопоселенців, навіть своє житло вони створюють з натуральних та екологічно чистих матеріалів. Кожна домівка – це своєрідний творчий проект, адже будь-яка оселя створена у цікавому та неординарному стилі. Дуже часто власники родових помість приймають у себе туристів з усієї України та закордону, знайомлячи їх зі своїм життям та надзвичайною природою Холодного Яру.

Все більше в Україні та в цілому світі з’являється людей, які замислюються над своїм майбутнім, майбутнім своїх дітей та навколишнього середовища. Вони угруповуються та селяться у віддалених районах, подалі від цивілізації та великих міст. Поселенці знаходять в цьому душевну рівновагу та внутрішню гармонію.

Міський голова проінспектував пункти доочистки питної води

Біля комунального підприємства «Водоканал» офіційно відкрили пункти продажу доочищеної питної води. На відкриття завітав також міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Мер залишився задоволений реалізованої ідеєю та запевнив присутніх, що це тільки початок – у інших районах міста також встановлять подібні пункти, де всі споживачі зможуть у будь-який час доби придбати якісно очищену воду.

З 1 жовтня стартує військовий призов

Призов на строкову військову службу триватиме з 1 жовтня по 30 листопада. Всього з області планують призвати 528 осіб, 80 з них – з м. Черкаси. Строковики у зону АТО відправлятися не будуть. Нині понад 12 тис. призовників перебувають у розшуку. Основна причина – неявка до військкоматів. Протягом року на службу за контрактом було призвано 1500 жителів області. Проходити службу за контрактом можуть і жінки.