Черкаським школярам подарували книги за кошти міського бюджету

Департамент освіти та гуманітарної політики вже три роки поспіль залучає громадськість до покращення культурного життя міста Черкаси у межах грантової програми, затвердженої міською радою. Цього року на розгляд експертної ради було подано 25 проектів, 11 з яких стали переможцями. Зокрема серед заявок на друк книг кращими визначили  «100 днів полону» Валерія Макеєва, «Хочу бути дорослим» Євгенії Марчук та «Чарівні пригоди конячки Камелії та зоряних дітей Дмитрика й Насті» Анни Григорович.

Загальний наклад друкованої продукції 1600 примірників, на що витратили 51 тис. грн. Нотні видання спрямували до мистецьких закладів, а художню літературу – до шкіл та бібліотек. Наступного року грантову програму буде продовжено. До участі запрошуються жителі міста Черкаси, які мають цікаві ідеї для збагачення культурного життя черкащан. Прийом заявок розпочнеться орієнтовно у лютому наступного року.

Ремонт доріг та підтримка ОСББ, – виконком прийняв зміни до Програми розвитку міста

На позачерговому засіданні виконавчого комітету було прийнято низку важливих рішень для забезпечення життєдіяльності міста, зокрема внесено зміни до Програми соціально-економічного розвитку. Таким чином ще 10 млн. грн. спрямували на ремонт вул. Сумгаїтської. Крім цього додано кошти на ремонт інших вулиць, оновлення вуличного освітлення та каналізаційних мереж.

Також члени виконкому спрямували кошти на підтримку ОСББ, зокрема, на встановлення лічильників тепла, ремонт ліфтів та утеплення будинків.

Нагадаємо, що тиждень тому на підтримку дев’ятьох ОСББ міська влада спрямувала 1 млн. 291 тис. грн. Загалом протягом поточного року на ці потреби виділено 4, 5 мільйонів гривень. У 2017 році цей напрямок залишиться одним з пріоритетних, обіцяють у міськвиконкомі.

У Черкасах продовжили дію програми допомоги тяжкохворим дітям

У м. Черкаси профільна програма із забезпечення харчуванням тяжкохворих дітей, людей після інсульту та безнадійно хворих діє з 2012 року. Нині у місті

зареєстровано 9 дітей з рідкісним спадковим захворюванням, які потребують спеціального харчування для забезпечення їхньої життєдіяльності, інакше може розвинутись розумова відсталість. Минулоріч на фінансування програми було спрямовано 6 млн. грн. Цього року міська рада знову виділить кошти на потреби дітей.

Міськрада сплатить 55 тис. грн. за порушення авторського права

Так вирішили члени виконавчого комітету зважаючи на рішення Верховного суду.  У 2011 році прес-служба мерії запровадила конкурс «Золоте перо Черкас». Та як виявилося така назва вже запатентована однією з громадських організацій журналістського спрямування і є об᾽єктом інтелектуальної власності.

За словами фахівців юридичного відділу, рішення оскарженню не підлягає і є обов᾽язковим для виконання. Інакше рахунки міської ради будуть заблоковані.

На реконструкції водогону Черкасиводоканал зекономив майже 1 млн гривень

Для забезпечення надійного водопостачання міста, за допомогою системи «Prozzoro» були проведені відкритті торги на виконання робіт.
Перші 100 метрів із запланованих 880 нового водогону вже прокладено по вул. Максима Залізняка від вул. Коцюбинського до проспекту Хіміків в м. Черкаси»
Роботи триватимуть до 30.04.2017 р. Жодних відключень не планується.