Як злітна смуга: частину бульвару Шевченка встелили новим асфальтом

Наразі підрядник завершив капітальний ремонт дорожнього покриття на відрізку між вул. Лазарєва та Припортовою. Якість щебенево-мастикового асфальту площею майже 40 тис. кв м та вагою 5,5 тис. тонн дійсно близька до покриття в аеропортах, тож має прослужити не один рік.

Протягом наступного тижня підприємство «Дортрой» планує приступити до фінального шару на парній стороні бульв. Шевченка. Підприємство працює цілком автономно, має свою техніку та навіть власний асфальт, виготовлений тут, у Черкасах.

Виготовляється суміш за німецькою технологією, відрізняється високою міцністю та має високий вміст щебеню щільних гірських порід, який утворює кам’яний скелет, що успішно чинить опір деформаціям. Серед переваг такого покриття: стійкість до утворення колії, зниження шуму та значний термін експлуатації.

По вулиці Гоголя відбувається ремонт пішохідної зони. 

Біля черкаської мерії відзначили День знань

Вихованці Центру дитячої та юнацької творчості влаштували традиційний святковий концерт для жителів міста. Для черкащан виступали хореографічні та вокальні колективи, активні дітлахи брали участь у конкурсах та вікторинах. На святі були присутні міський голова, представники влади та департаменту освіти і гуманітарної політики.

До Дня Незалежності у Черкасах відбулось свято «Молодь.ua». 

«Спортивний» подарунок: у черкаській школі №32 відкрили сучасне футбольне поле

Майданчик вартістю майже 2,5 млн. грн. протягом літа збудували за кошти міського бюджету. Пришкільне футбольне поле має штучне покриття та місця для глядачів. На урочистому відкритті з вітальним словом до учнів школи звернувся міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Директор школи Ірина Овчаренко подякувала міській владі за можливість розвивати спортивні таланти учнів, а представники влади та запрошені гості подарували школі спортивні м᾽ячі. Першими на полі зіграли товариський матч учні та вчителі, а відкрив гру міський голова влучним ударом по м᾽ячу.

У Черкасах потрощили новий футбольний майданчик. 

У черкаському музеї показали, як змінювалася шкільна освіта протягом сторіччя

Раритетна колекція охоплює історичний проміжок від 1910 до початку 2000-х років. Частину речей взято з фондів музею, багато експонатів люб᾽язно надали черкащани. На виставці представлені дореволюційні підручники, зошити, атестати, шкільне приладдя, портфелі, форма різних років, парти та інші предмети, пов᾽язані з навчанням.

Музейники намагалися відтворити атмосферу кожного історичного періоду, показали навіть сільську школу, де дітей виховували різочками. Доповнює експозицію домашній куточок «школяра» 60-х років – тут шахи, рахівниця, радіола та акордеон.

Більшість старих шкільних фотографій надали власне працівники музею. Тут вони ностальгічно впізнають у собі першокласників. Для відвідувачів виставки діє декілька фотозон: на фоні шкільного панно та у дореволюційній формі. Експозиція відкрита протягом вересня на першому поверсі обласного краєзнавчого музею.

У краєзнавчому музеї черкаський різьбяр розкрив «Співочу душу дерева».