Черкащани шукали нові професії в гіпермаркеті «Епіцентр К»

Всеукраїнський ярмарок вакансій одночасно проходить в мережі гіпермаркетів «Епіцентр» усіх регіонів України. Це відбувається в рамках спільного проекту торгівельної мережі та Служби зайнятості населення «Живи та працюй в Україні». Центральний вестибюль черкаського «Епіцентру» перетворився на консультативний пункт фахівців Обласної служби зайнятості населення. На урочистому відкритті «Ярмарку вакансій» окрім безпосередньо організаторів були присутні представники міської влади та керівництво адміністрації Черкаського району. Заступник Черкаського міського голови Геннадій Шевченко наголосив на необхідності подібних заходів. На «Ярмарку вакансій» кожен охочій мав змогу отримати консультацію фахівця центру зайнятості населення, поради від психолога або навіть створити власне відеорезюме. Серед відвідувачів ярмарку було багато бажаючих не просто знайти для себе робоче місце, а навчитися чомусь новому або оволодіти непритаманними для себе навичками та професіями.

Обласна служба зайнятості кличе на роботу в «Черкасиводоканал»

Проект «Шлюб за добу» шириться Черкащиною

Наразі до проекту долучилися іще три адміністративні одиниці. А це означає, підкріпити кохання документально стало простіше. З квітня по грудень 2017 року новацією Мін᾽юсту у Черкасах скористалися більше 200 пар.

Для того, щоб зареєструвати шлюб за добу заявникам потрібно надати перелік документів, передбачених діючим законодавством, а саме:

– паспорт громадянина України, іноземця, або документ, що посвідчує особу без громадянства

Якщо заявник іноземець або особа без громадянства – додається документ, що посвідчує його законність перебування на території України.

Якщо особа раніше перебувала в шлюбі – додається документ про розлучення або визнання шлюбу недійсним.

Документи, складені іноземною мовою, подаються разом із їх перекладами на українську, засвідченими в установленому порядку.

У Черкасах впроваджують швидкі шлюби. 

У центрі Черкас з᾽явилася “лавка ганьби”

Спаплюжена лава знаходиться на бульварі Шевченка навпроти драмтеатру. Очевидно, місце для відпочинку облюбували пернаті і залишили тут свої сліди. З невідомих причин комунальники обходять «сакральне» місце стороною. Довкруж занедбаної лавки лежить купа опалого листя.

У центрі Черкас встановили нові лавки. 

Черкащан запрошують на Андріївські вечорниці до кінотеатру

Свято пов᾽язано із зимовими прогнозами та прикметами. В давнину казали:  «Сніг на Андрія — зима в завіях», «На Андрія кожух гріє». Головною формою святкування були молодіжні зібрання за спільними застіллями, різноманітними забавами та іграми.

Нині в холі кінотеатру завершують встановлювати тематичні декорації. Святкування відбудеться 9 грудня з 16 до 20 години в кінотеатрі «Україна».

У кінотеатрі «Україна» показали фільм «Рейд. Сила нескорених». 

На Черкащині 9 грудня через сильний туман оголошено штормове попередження

До уваги водіїв! Штормове попередження про складні погодні умови на території Черкаської області та Черкас.
За повідомленням Черкаського обласного центру з гідрометеорології, у Черкаській області та у місті Черкаси оголошено штормове попередження: вночі 9 грудня у місті та області очікується сильний туман, видимість на дорогах до 200-500.
Служба автомобільних доріг у Черкаській області закликає водіїв бути пильними та максимально уважними, дотримуватися Правил дорожнього руху, звертати увагу на знаки та дбати про власну безпеку та безпеку інших.
А також нагадує, що з 1 жовтня при виїзді за місто автомобілістам необхідно вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар у денний час. Окрім того, в умовах недостатньої видимості на транспортних засобах можна вмикати дальнє світло фар або додатково протитуманні фари за умови, що це не буде засліплювати інших водіїв.
Прес-служба САД у Черкаській області

Проїзд по мосту через Дніпро 8 грудня відкриється із двогодинним запізненням – о 16 годині

Служба автомобільних доріг у Черкаській області попереджає, що рух автотранспорту через дамбу через Дніпро 8 грудня відкриється із двогодинним запізненням – о 16.00, а не о 14.00 годині, як анонсувалося раніше.
Сьогодні, 8 грудня, на дамбі через річку Дніпро на автодорозі державного значення Н-16 Золотоноша-Черкаси-Сміла-Умань на ділянці км 24+236 – км 25+440 від межі Черкас до мосту підрядною організацією проводяться технологічні роботи із влаштування верхнього шару ЩМА. Тому рух автотранспорту через дамбу через Дніпро 8 грудня закрито з 9 години.
У зв’язку з технологічним процесом та неможливістю його переривання, сьогодні проїзд через дамбу через Дніпро відкриється із двогодинним запізненням, тобто, після 16.00.
Після відкриття проїзду, їхати через міст можна буде у реверсному режимі за сигналами світлофору.
Служба автомобільних доріг у Черкаській області просить усіх водіїв з розумінням поставитися до тимчасових незручностей під час проведення ремонтних робіт і у разі необхідності здійснювати об’їзд через місто Канів.


Прес-служба САД у Черкаській області

Лікарі черкаської ветклініки врятували кота від евтаназії

Кілька тижнів тому кота Тимофія принесли до ветеринарної клініки «Зоосфера» із захворюванням на сечокам’яну хворобу. Власниця кота наполягала на евтаназії,тобто вимагала приспати кота медикаментозними препаратами. Тимофія вилікували від хвороби та кастрували. Наразі молодий кіт облаштувався у клініці та, судячи з його апетиту, почувається непогано. Лікарі клініки «Зоосфера» шукають для Тимофія нову домівку, де про нього піклуватимуться та любитимуть.

«Черкаська Хатіко»: собака понад два місяці чекає господаря на зупинці