Бельгійський фермер, що господарює в селі Деньги на Золотоніщині, знову постраждав від шахрайської схеми

Бельгійський фермер Том Ван Гоі вкотре зіткнувся з шахрайством і обманом в Україні. Іноземець господарює в селі Деньги Золотоніського району Черкаської області.

“Наприкінці грудня 2020 року підставна особа моїх конкурентів Олександр Кравченко, колишній агроном нашого конкурента ТОВ “Агроко”, змовившись із працівниками розташованого в селі ТОВ “Добробут-2017” підробив печатку й підпис ТОВ “Гранекс-Черкаси”, яке я очолюю. Обійшовши частину пайовиків, конкуренти від мого імені підписали додаткові угоди про розірвання договорів оренди землі та оформили акти приймання й передачі земельних ділянок на себе. 29 грудня 2020 року державний реєстратор Смілянської міської ради на підставі підроблених угод припинив договори оренди та емфітевзису з моїм підприємством ТОВ “Гранекс-Черкаси” на площі 38,8 гектарів. А вже 12 січня 2021 року державним реєстратором Крутьківської сільської ради Золотоніського району на ці земельні ділянки було оформлено право оренди громадянином Олександром Кравченком терміном на 7 років”.

Том стверджує, що це ще не все.
“Існують й інші додаткові угоди, якими наші конкуренти планують скористатися найближчим часом. Їхня мета – здійснити захват усього земельного банку, яким я володію. Можливо, знову підроблять підпис і не тільки мій, а й пайовиків”.

Фермер каже, що він не планував і не планує розривати договори оренди і ніколи цього не зробить.

“Це вже не перша атака на ТОВ “Гранекс-Черкаси”. Раніше палили мої автомобілі, на поливних полях забивали бетонні стовпи і рили рови впоперек усього масиву, щоби зупинити полив. Минулого року громадянин Кравченко, якому ТОВ “Добробут” передало в суборенду частину земельних ділянок, незаконно зібрав наш ячмінь, ріпак і кукурудзу. Загалом завдав нам збитків на суму понад 1 мільйон гривень. Ми не сумніваємося, що це він пошкодив нашу трубу водопроводу, який підведено до поливних площ. За фактами таких дій поліція відкрила 4 кримінальні провадження”.

Том каже, що кілька разів зустрічався із конкурентами – Юрієм Ткаченком (колишнім головою Черкаської ОДА, співзасновником СВК “Струмок) та його братом Радиславом, Ігорем Потапенком (власником СТОВ “Агроко”) та з представниками LNZ Group), щоби мирно врегулювати конфлікт. Робив це в присутності посла Бельгії Алекса Леннартса та кількох голів Черкаської ОДА.
“Однак жодна із цих зустрічей ніякого результату не дали. За рік компанії “Гранекс-Черкаси” виповниться 20 років. За 12 років, відтоді як я став директором, ми вклали в підприємство 12 мільйонів євро. Ми працюватимемо ще 20 років і інвестуємо не менше 20 мільйонів у розвиток. Навряд чи буде колись легко. Але миритися із беззаконням я ніколи не буду. Людські паї в нашій місцевості коштують 200-300 тисяч гривень, коштуватимуть й усі 500 тисяч”.

Юристка ТОВ “Гранекс-Черкаси” Жанна Нечипоренко впевнена, що конкуренти банально мстяться бельгійському фермеру:

“Попередні орендарі стрімко втрачають свій земельний банк і тепер мстяться Тому. Вони не мають бажання платити всім своїм пайовикам на рівні “Гранекса”. А ось на капості в них гроші є. Якби вони платили всім своїм пайовикам по 35 тисяч гривень премії за 7 років, а не лише тим хто живе в Деньгах, то власники паїв не шукали би собі іншого орендаря”.

Гранекс-Черкаси у ФБ

джерело