У Черкасах лауреат премії Симоненка презентував власну книгу

Молодий письменник Сашко Обрій, родом з Южноукраїнська, презентував у Черкасах збірку поезій «Ідея». Олександр почав писати ще з 14 років, перші два вірші написав на уроках української літератури у 8 класі. В 16 років спробував писати ліричні твори про кохання, присвячені уявному образу ідеальної дівчини. Новий поштовх, нова сходинка в його творчості розпочалась влітку 2012 року, з тих пір автор почав брати участь у багатьох конкурсах та поетичних заходах. У 2015 році став лауреатом імені Василя Симоненка у номінації за кращу поетичну збірку, яка називається «Абетка юності».

Одну з основних ідей книги символізує стилізований малюнок на розвороті книги, взятий з ідеї картини Мікеланджело «Створення Адама». За словами Сашка, малюнок символізує боротьбу технологій та глобалізації з природою та всім живим. Саме питанням: «хто ж переможе?», автор задається у даній книзі.

Революція змінила країну назавжди

21 листопада щорічно в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цей день приурочений до початку Революції гідності. Саме три роки тому відбулись події, які докорінно змінили нашу країну. Ми поспілкувались з активним учасником Майдану. Чоловік, не стримуючи сліз, згадав ті дні та людей, які стояли поруч з ним.

До чергової річниці Майдану ми запитали людей, чи не розчарувались вони у революції?

Депутат міськради про зміну процедури закупівель в системі «Prozorro»

Депутат Черкаської міської ради Павло Карась прокоментував резонансне рішення депутатів міськради про зміну процедури закупівлі в системі «Прозоро». За словами пана Карася, зміни не дають громаді контролювати розподіл бюджету, що призведе до розкрадання коштів платників податків.

Нагадаємо, що громадські активісти вимагали у мера накласти вето на рішення про “Прозоро”.

У Черкасах пройдуть “16 днів проти насилля”

З 27 листопада по 10 грудня у Черкасах говоритимуть про гендерне насилля. В рамках національної кампанії «Насильству немає виправдання» волонтери проведуть низку просвітницьких акцій, які вже вчетверте проходять у м. Черкаси.

Волонтери склали петицію, в якій вимагають створити цілодобову гарячу лінію та повноцінний кризовий центр, куди зможуть звернутися постраждалі від насилля жінки.

Акція «16 днів проти насилля» передбачає проведення тематичних заходів. Які стартують вже наступної неділі 27 листопада о 13.00 в ТРЦ «Любава». Там черкаський фотограф Ігор Єфімов представить унікальну виставку світлин, присвячених насиллю над жінками.

Активісти вимагають від міського голови накласти вето на рішення про «Прозоро»

%d1%80%d0%b5%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b0_500_552

З такою метою близько 30 осіб, що представляють різні громадські організації м. Черкаси, прийшли на вранішню нараду у міськвиконком. Вони виступають проти відміни допорогових закупівель та розпуску комісії.

Вранішній інцидент прокоментував заступник міського голови Геннадій Шевченко. На його думку, в результаті революційних подій в Україні з᾽явився прошарок псевдогромадських активістів, які умисно шукають якісь проблеми, шантажують ними владу і вимірюють своє мовчання у грошовому еквіваленті.

Нагадаємо, у четвер, 17 листопада депутати Черкаської міськради прийняли зміни до рішення про користування системою електронних закупівель «Прозоро». Зокрема, допорогові суми тепер збільшено до 200 тис. грн для товарів та послуг і до 1,5 млн – для робіт. Крім цього, відтепер пропозиції сумуватимуться не по галузях, а по закладах. Представникам громадськості такі зміни не до смаку, тож вони налаштовані доводити свою правоту у судовому порядку.

3 роки потому: думки черкасців про Революцію гідності

Цьогоріч в Україні відзначається третя річниця з початку Революції гідності. Саме в цей день студенти вийшли на Майдан Незалежності в підтримку євроінтеграції України. Але ця акція протесту була жорстоко розігнана силовиками. З цього моменту розпочались одні з найвагоміших подій в новітній історії України.

Чи змінив Майдан Україну  та чи не розчарувались українці в революції, дивіться у нашому опитуванні.

У Черкасах відзначили День Гідності та Свободи.

У Черкасах відзначили День Гідності та Свободи

Саме 21 листопада минає третя річниця від початку Євромайдану в Україні, коли студенти вперше вийшли на Майдан Незалежності з акцією на підтримку євроінтеграції. Не заручившись підтримкою влади, пізніше вони були жорстоко покарані силовиками, після чого в усіх українських містах розпочалися акції протесту. Черкаси не виняток. Жителі міста поклали квіти до пам᾽ятника Борцям за волю України та підбили підсумки революції Гідності.

Черкаський ветеран пригадав події Революції Гідності в Черкасах.