На розвиток кожної черкаської школи планують спрямувати по 1 млн. грн.

У міськвиконкомі підбили підсумки господарської діяльності черкаських шкіл. Зокрема, обговорили питання щодо постачання техніки та миючих засобів, а також проведення ремонтних робіт. Крім цього, освітяни внесли свої пропозиції до ПСЕР на наступний рік.

Рекордсменом в освоєнні бюджетних коштів стала Черкаська гімназія №9. Наступного року там планують поновити тир, де тренуються черкаські стрільці.

Завдяки повноцінному фінансуванню освітньої галузі збоку міської влади у школах сталося чимало позитивних зрушень. Серед основних – забезпечення харчуванням учнів молодших класів.

Також цьогоріч вчителі отримали всі обіцяні виплати. У майбутньому просять міську владу посприяти у виділенні коштів на лікування педагогів.

За словами міського голови Анатолія Бондаренка у 2017 році на розвиток кожної черкаської школи планують спрямувати по 1 млн. грн.

На Черкащині створюють інноваційні школи.

Комісія пропонує звільнити скандальну вчительку черкаської школи

Комісія пропонує звільнити скандальну вчительку черкаської школи, а директору виписати догану. Про це стало відомо під час наради міського голови з керівниками шкіл міста.

Батько п᾽ятикласниці Дмитро Шакін, який і підняв резонансну тему в ЗМІ та поскаржився у профільний департамент також вказав на факти корупції збоку вчительки та російську пропаганду в українській школі.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко заявив, що в цьому питанні Черкаська міська рада діятиме в межах правового поля і винні будуть покарані.

Поки що питання не закрите. Деякі представники батьківського комітету, трудового колективу школи та депутати місцевого рівня продовжують захищати вчительку, яка кричить на учнів мовою агресора і таким чином травмує дитячу психіку.

Але постраждалі не обмежилися зверненнями до журналістів та керівництва міської освіти. За інформацією «Антени» можливе навіть відкриття кримінального провадження за кількома статтями ККУ.

Учні черкаської школи шоковані емоційною поведінкою вчительки.

 

Ситуація на дорогах: на Гоголя в районі ринку панує безлад

В Черкасах на вулиці Гоголя в районі центрального ринку панує торгівельний безлад. Кіоски побудовані на проїжджій частині вулиці, заважають руху транспорту, унеможливлюють паркування. Ситуація загрозлива для життя пішоходів.

Черкаські лісівники показали, де живуть новорічні ялинки

Напередодні новорічних свят лісівники докладають максимум зусиль для збереження хвойних. Адже, щоб виростити одну сосну необхідно 10-15 років. Нині на території всієї країни та Черкащини, зокрема, проводиться операція «Новорічна ялинка». Вздовж автошляхів можна побачити багаття – там лісівники чатують на браконьєрів.

Цьогоріч лісівники Черкащини готові реалізувати близько 90 тис. ялинок. На кожному придбаному дереві має бути спеціальна бирка або наклейка з штрих-кодом, за яким можна визначити місце його походження. Для збереження зелених насаджень на території області працює близько 60 бригад охорони та застосовуються і новітні технології, зокрема над лісовими масивами літає квадрокоптер, використовуються фотопастки та тепловізори.

Допомагає лісівникам екологічна інспекція. Її керівництво закликає купувати все ж таки штучні ялинки, оскільки хвойні у природньому середовищі виконують надважливу функцію. Якщо вибір упав на живе дерево, то слід купувати його в законний спосіб. Адже за нелегально придбану або самовільно зрубану ялинку доведеться сплатити від 355 до 1607 грн. штрафу, залежно від діаметру стовбура.

На дорогах області вже почали працювати поліцейські патрулі, вони перевіряють транспортні засоби на предмет перевезення крадених ялинок.

З 18 грудня у Черкасах почнуть діяти ялинкові ярмарки.

В приміщенні театру розпочато встановлення вікон

В рамках розбудови приміщення театру, робітники розпочали встановлення вікон. Наразі вже облаштовано рами, залишилось засклити. Вікна встановлюються задля збереження приміщення театру від зимових морозів.

Підрядник хоче перетворити Черкаси на «Снігове королівство»?

Вартість проїзду у тролейбусах, все-таки, зросте

На чергову засіданні виконавчого комітету 13 грудня, було прийнято рішення все ж підняти ціну на проїзд у міських тролейбусах. Вже розпочато процедуру затвердження плану розробки проектів регуляторних актів. Але точна ціна тарифу буде відома лише у січні.

Як ставляться до таких змін у суспільстві, ми запитали у пересічних черкасців.

У Будинку культури ім. І. Кулика – оновили залу.

У Будинку культури ім. І. Кулика – оновили залу

У приміщенні Будинку культури ім. І. Кулика провели ремонт залу. Робітники оновили стіни, стелю, підлогу та замінили освітлення. Окрім цього відремонтували туалети. У наступному році передбачається оновлення холу закладу культури.

У Черкасах рятувальники ліквідували пожежу на складі меблевих матеріалів.