У Черкасах матері атовця підпалили двері до квартири

Подія сталася 19 грудня близько 14 години. Того дня господиня Тетяна випадково лишилася вдома, коли відчула запах диму – жахнулася: вхідні двері охопило полум᾽я. Ще до прибуття рятувальників жінці вдалося самотужки загасити вогонь. Вона впевнена, що підпал був навмисним і вже написала заяву в поліцію. Поки тримає слідство, Тетяна потроху оговтується від стресу та по крихті збирає свідчення сусідів.

Французька компанія розробляє стратегію переробки сміття у Черкасах

Вже довгий час у Черкасах існує проблема утилізації побутових відходів. Адже нинішня міська система сміттєпереробки не відповідає ані часу, ані екологічним нормам. Тому пріоритетною задачею є: вирішення проблеми утилізації сміття.

Допомогти в цьому зголосилась французька інжинірингова компанія «Бетен Енженьєрі». На першочерговому етапі, фахівці даної компанії мають провести морфологічний аналіз сміття та всі необхідні розрахунки щодо найоптимальнішого методу переробки відходів.

Розробники проекту також наголосили на тому, що вирішення будь-якої соціальної проблеми має, в першу чергу, йти від самого населення. Тому у планах співробітників компанії є, паралельно, реалізація інформаційно-просвітницьких проектів серед мешканців міста по відповідальному викиданню сміття. Фахівці стверджують, що в кожній оселі побутове сміття має фасуватись, адже це додаткова економія бюджетних коштів та свідомий крок на зустріч поліпшенню екологічності міста.

Координатори проекту позитивно оцінили підтримку та співпрацю з міською владою. Адже КП «ЧЕЛУАШ» надало приміщення для проведення експертизи та налізу сміття.

Компанія «Бетен Енженьєрі» на ринку України вже 25 років. У доробку компанії реалізація об’єктів у сфері сонячної та вітряної енергетики в Херсонській та Одеській областях, реалізація проекту котельні на біомасі на Хмельниччині, розробка проектів з очистки стічних вод у Харківській області, проект з утилізації шахтного метану на Луганщині та з будівництва заводу сміттєзбиральних машин у Донецьку.

За попередньою оцінкою фахівців проект у Черкасах має втілитись у життя за 2,5 роки. Загальна сума сміттєпереробного об’єкту сягатиме десятків мільйонів євро.

Кількість хворих на грип та застуду у Черкасах на 18% нижча епідпорогу.

Кількість хворих на грип та застуду у Черкасах на 18% нижча епідпорогу

Україною крокує грип. У половині областей вже перевищено епідпоріг. Черкащини поки немає у цьому списку. Тож аби запобігти хворобі тут вживають превентивних заходів. В обласному центрі вже призупинили навчання у школах. Детальніше директор міського департаменту охорони здоров᾽я Олег Стадник.

Жителі Черкас, здебільшого хворіють на грипоподібні інфекції, лише у 4-х осіб було виявлено класичний вірус грипу типу А/H1N1. Порівняно з минулим роком ситуація значна краща, говорять спеціалісти.

Минулого року грип та негода спричинили «аншлаг» у лікарні.