Черкаська бібліотека ім. Лесі Українки запустила акцію «BOOK Slam»

З 1 лютого протягом двох місяців Черкаська міська бібліотека ім. Лесі Українки організовує віртуальний Book-слем (BOOK Slam) «Молоде покоління обирає книгу…», присвячений улюбленим книгам молоді, – повідомляють у департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради. Book-слем – це інноваційна форма представлення книги з метою заохочування до читання і формування читацьких інтересів.

Book-слем – це літературне змагання на кращу “рекламну компанію” по просуванню обраної книги. Завдання учасника полягає в тому, щоб якомога краще розрекламувати улюблену книжку. Учасники або Book-слемери повинні представити вибрану книгу  таким чином, щоб саме його книга привернула увагу і набрала найбільшу кількість лайків. Бібліотека визначить кращу рекламну книжкову компанію (письмовий виступ) 30 березня в рамках Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги.

У Черкасах презентували соціально-мистецький проект до третьої річниці Революції Гідності.

У Черкасах меморіальною дошкою увіковічнили видатного педагога

У Черкаському національному університеті урочисто відкрили меморіальну дошку українському педагогу, громадському діячу Олександру Антоновичу Захаренку. Подія відбулась до 80-ї річниці народження видатного українця.

Участь у відкритті меморіалу взяли родичі Олександра Антоновича, а також ректор ЧНУ Олександр Черевко, начальник управління освіти і науки ОДА Валерій Данилевський, міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

У Черкасах з᾽явиться повітряна скульптура.

Біля Черкаської міськради здійснили розправу над ялівцями

Хтось понівечив зелену зону поблизу адмінбудівлі. Ймовірно, рослини постраждали внаслідок прибирання снігу за допомогою техніки. У кращому випадку навесні рослини доведеться компенсувати.

Міська рада хоче демонтувати тимчасову споруду біля драмтеатру

Нагадаємо, 1 лютого неподалік площі Т. Шевченка з᾽явилося кілька квіткових павільйонів без дозвільних документів на розміщення. На ситуацію відреагувала Черкаська міська рада.

Рішення про демонтаж ухвалили під час позачергового засідання виконавчого комітету 2 лютого. На обговоренні був присутній і підприємець Петро Чернявський, якому належать вказані тимчасові споруди.  Із думкою представників міської влади він не погодився, аргументуючи це тим, що земля, на якій розміщено споруду, знаходиться у постійному користуванні драмтеатру, який підпорядковується обласній раді. Тож попри рішення, поки що споруда стоїть на місці.

«Проблем з теплопостачанням у місті немає», – заступник директора департаменту ЖКК

Місто на 100% забезпечене теплопостачанням, тому аварій, пов’язаних з морозами, не було. Проте прориви якщо і трапляються – вони незначні і стосуються внутрішньобудинкових мереж. Усуваються так проблеми день в день, тому особливих проблем не створюють.

Земельне питання залишається найгострішим для учасників АТО.

У Черкасах врятували чоловіка, в якого стався напад епілепсії просто неба

Подія трапилася 1 лютого близько 11 год на вулиці Святотроїцькій. Тривогу підняв черговий на фасаді пожежно-рятувальної частини №2. Ще до прибуття «карети швидкої допомоги», рятувальники здійснивши чистку дихальних шляхів запобігли їх перекриттю та настанню асфіксії. Лікарі «швидкої допомоги» терміново провели потерпілому вентиляцію легень за допомогою апарату на стиснутому повітрі. Згодом чоловіка було госпіталізовано до лікарні.

У Черкасах перехожі не допомогли пенсіонеру з відкритим переломом ноги.

У Черкасах з᾽явиться повітряна скульптура

Її хоче подарувати місту інвестор, що будує тут завод з виробництва  побутової техніки. Міська влада вирішила порадитись із черкащанками щодо місця розміщення та зовнішнього вигляду скульптури.

Подібні архітектурні форми є в Арабських Еміратах та Польщі. Деякі з них навіть подорожують з місця на місце. В Україні такого дива ще нема. Черкаси можуть стати першими.

Скульптуру буде розміщено на тросу і вона має проглядатися, як мінімум з двох сторін. Тож члени архітектурної ради спільно з громадськістю обрали п᾽ять місць можливого розміщення об᾽єкту – це: вхід до Дитячого парку, сквер за ОДА, будівля міськвиконкому, філармонія та сквер “Юність”. Кожну локацію буде досліджено, після чого оберуть найкращий варіант.