Будівництво Канівської ГАЕС може призвести до остаточної загибелі Дніпра

Не допустити екологічного лиха закликають громадські організації Черкащини та депутат обласної ради Валентина Коваленко.

Фірма, що виграла тендер, має сумнівну репутацію і задіяна в декількох кримінальних справах. На будівництво вона планує взяти в кредит 40 млрд. грн. під державні гарантії. Тоді як Академія наук України визнала проект економічно невиправданим.

На Черкащині можлива екологічна катастрофа.

Чигиринці готові вдаватися до радикальних дій у боротьбі з курниками

Громада Чигиринщини вчергове звертається до депутатів Черкаської облради з вимогою не допустити будівництво пташників у їхньому краї. Вони вже не раз влаштовували акції протесту у сесійній залі з метою привернення уваги до проблемного питання. За офіційною інформацією, будівництво не відбувається. Але в чигиринців є інші дані.

В разі будівництва екологи попереджають про можливі викиди у навколишнє середовище шкідливих речовин, які здатні спричинити понад 100 небезпечних хвороб та епідемію. Поза межами санітарних норм перебуває й річка Вільшанка, що впадає у Дніпро.

Черкащині загрожує екологічне лихо.

У Черкасах провели вечір пам’яті Кузьми

У Черкасах згадали видатного українського співака, письменника, телеведучого, продюсера, актора Андрія Кузьменка. В одному з черкаських закладів зібрались прихильники Кузьми та заспівали його пісень.

Нагадаємо, що Андрій Кузьменко, згідно з офіційною версією МВС, загинув 2 лютого 2015 року близько 8:20 у автокатастрофі біля села Лозуватка Криворізького району Дніпропетровської області. Того ж дня прес-служба департаменту Державної автомобільної інспекції МВС України повідомила, що, за попередніми даними, на 86 км траси Кривий Ріг — Кіровоград. відбулося зіткнення позашляховика Toyota Sequoia, за кермом якого перебував співак, і молоковоза ГАЗ-53. Від отриманих травм Андрій Кузьменко загинув на місці.

Серед загиблих під Авдіївкою троє черкащан, бійців 72-ї бригади: капітан Андрій Кизило з Умані, Дмитро Оверченко із Тальнівщини та Віталій Шамрай з Монастирищини.

Черкаські атовці отримали бойові відзнаки від Президента

Нагрудні знаки за мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті цілісності України, а також за вірність військовій присязі вручив голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагороджено Олександра Когута, “За мужність” ІІІ ступеня – Олександра Кожушка та Ігоря Ткаченка. Медаль “Захиснику Вітчизни” отримав Олег Волощук.

Основні проблеми атовців Черкащини – працевлаштування та забезпечення житлом.

Ось і казочці кінець. У сквері «Юність» розбирають ілюмінацію

Казкові олені та сніговики прощаються з черкащанками до наступного Нового року. Робітники демонтують «Казкове містечко», яке щороку розміщують у середмісті напередодні новорічних свят. Окрім традиційних елементів: вертепу, карети, потяга, оленів та сніговиків цього року інсталяцію збагатили солом᾽яним конем, дідухом, голубами та півниками на деревах, вогняними кулями та мініатюрними будиночками.

Новий керівник КП «ЧЕЛУАШ» приступив до своїх обов’язків

20 січня посаді директора комунального підприємства «ЧЕЛУАШ» був представлений Олег Ашавський. Це досвідчений керівник в комунальній сфері. До цього пан Ашавський займав посаду начальника відділу технагляду з ремонту та благоустрою доріг в одному з комунальних підприємств. Про теперішню ситуацію на підприємстві та про плани на найближче майбутнє розповів новопризначений директор.

До цього керівну посаду в «ЧЕЛУАШі» займав Олександр Плюта, проте був звільнений через невиконання задач, поставлених міською владою.

Головний інженер: «КП «ЧЕЛУАШ» працює у черговому режимі щоденно».