На оновленій вулиці Героїв Дніпра відновились роботи

На нещодавно збудованій вулиці Героїв Дніпра відновились роботи. Наразі дорожники займаються кладкою тротуарної плитки для пішохідної зони вулиці, а також будівництвом зливової каналізації. Надалі дорожники планують розпочати будівництво велосипедної доріжки.

Читайте також: У Черкасах може з᾽явитися сквер Чорновола та «солодкі» провулки.

У Черкасах облаштували інтерактивний куточок

Біля сходів, що на спуску у мікрорайоні «Митниця» облаштували прилеглу територію. Там встановили паркан, нові лавки з відкритим доступом до wi-fi, також там поставили електронний годинник, який показує температуру повітря. Під годинником розташувалась карта району та спеціальні щітки за допомогою яких будь-який перехожий може почистити власне взуття.

Читати також: Патрульна поліція оприлюднила своє відео подій на Митниці і стверджує що не блокувала будівельну техніку.

На вулиці Чорновола сталася пожежа

Через займання у гуртожитку евакуювали людей. Повідомлення про пожежу надійшло 4 березня о 2:10 ночі з вулиці Чорновола.

Коли патрульні піднялись до місця загоряння то виявили задимлення у приміщенні і мешканців, які намагались власними силами впоратись з вогнем. Людей швидко евакуювали та витягли з кімнати 37-річного чоловіка, який отруївся чадним газом. Полум’я загасили ще до приїзду ДСНС.

Разом з громадянами, вже на свіжому повітрі, потерпілому почали надавати домедичну допомогу. У той час приїхали медики, які госпіталізували чоловіка до 3-ї міської лікарні. Попередньо, працівники ДСНС встановили, що причиною займання стало паління цигарки у ліжку.

На вул. Пастерівській горів приватний будинок.

До Черкас докотився Шевченківський флешмоб

Флешмоб започаткували З нагоди 203 річниці з дня народження великого Кобзаря з метою популяризувати його творчість. Умови участі у флешмобі наступні: прочитати улюблений вірш Тараса Григоровича Шевченка, записати аматорське відео та виставити його на власній сторінці у соціальній мережі, після чого передати естафету  трьом і більше наступним учасникам. Вони повинні протягом доби виконати умови акції та передати її далі. Черкащани активно долучаються до реалізації цікавої ідеї, серед учасників: студентська молодь, викладачі, політики, керівники підприємств та організацій, а також представники бізнесу та творча інтелігенція.

Черкаський міст потрапив до трійки найнебезпечніших в Україні

Всього на території країни 17 тис. мостів, більше половини з них – в аварійному стані, – підрахували у програмі «Джедаї». 2017 має стати роком капітального ремонту переправ.

Рейтинг найгірших мостів очолив Дніпровський. На другому місці – Черкаси. Найбільша гребля України вкрита тріщинами та проваллями. Транспортний комплекс складається з металевого мосту та бетонно-земляної греблі. Її довжина – понад 13 км. За день тут проїжджає до 11 тис. автомобілів, водії яких щоразу ризикують життям, перетинаючи Дніпро. Щодоби на міст лягає 12 тис. тонн навантаження – це вдесятеро більша від дозволеної вага. Переправу час від часу поточно ремонтують, але це не вирішує проблеми,а лише ускладнює рух транспорту.

На черкаській дамбі через погані погодні умови трапилося ДТП за участю трьох легковиків.

Патрульна поліція оприлюднила своє відео подій на Митніці і стверджує що не блокувала будівельну техніку

Минулого тижня Антена писала про інцидент, що стався на Митниці під час прочищення протоки, що поєднує озеро з руслом Дніпра. За версію заступника міського голови Черкас Генадія Шевченка, патрульні перешкоджали проведенню робіт та блокували будівельну техніку.
Поліція оприлюднила 18-хвилинне відео, де стверджує, що не перешкоджала проведенню робіт, а патрульні приїхали на виклик громадян.

Черкаські комунальники прибирають місто після зими

Керівництво міста дало доручення комунальним підприємствам протягом двох днів впорядкувати і привести вулиці в належний санітарний стан. Зокрема, прибрати сміття, що розлетілося містом після сильного вітру.

Також комунальники мають прибрати прибордюрні території від піску, аби упередити засмічення ливнівок.

МАФ на зупинці Пушкіна по булв. Шевченка заблокував тротуар та створює небезпеку та незручності для пішоходів.