Паркан упав. Активісти знесли огорожу навколо незаконної новобудови в Соснівці

Демократія прямої дії: молоді представники Національного корпусу поновили конституційне право черкащан вільно відвідувати ліс, знесши незаконно встановлений паркан навкруги реконструкції будівлі за адресою віл.Можайського, 50.
Черкаський виконком також ненадавав дозволів на здійснення будівельних робіт на цій ділянці.
Поліція не завадила молодим активістам реалізувати своє конституційне право на вільний доступ до громадського лісу. Але на місце події була викликана Національна гвардія. Все закінчилося без сутичок та конфліктів.
Нагадаємо, що поліція вже розслідує справу за заявою журналіста Антени Валерія Воротника відносно незаконної забудови в соснівці та знесення кількох дерев на цій ділянці.

А за кілька годин як поліція та представники Національного корпусу покинули місце незаконної забудови лісу, стара будівля спалахнула. Версія – підпал. Активісти вважають вважають, що це спроба дискредитації молодої політичної сили та дії власника будівлі, щоб приховати злочини.

На розі вулиць Можайського та Лісова Просіка розпочате незаконне будівництво

Як ми раніш повідомляли, на перехресті вулиць Можайського та Лісової Просіки невідомі особи обгородили майже гектар лісу і розпочали будівельні роботи з демонтажу конструкцій колишнього овочевого павільйону. Навіть розмістили відповідний банер, але в ньому – жодного слова про власника та його плани. Сьогодні ми спробували побувати на місці в компанії представника міської влади. Досліджував ситуацію разом із нами – заступник міського голови Геннадій Шевченко.

Як з’ясувалося, на місці будівельних робіт не виявилося жодних документів, ані на ділянку, ані на землю і тим більш дозволів на огородження та демонтаж конструкцій. Тим часом напруга зростала. На місце прибув чоловік, що представився представником забудовника і в грубій формі намагався відмовити надати будь-що, що підтвердило б законність дій на ділянці.

А тим часом на території журналісти Антени виявили свіжі пеньки від кількох щойно зрубаних дерев,  їх стовбури та гілля. Тому, не залишилося нічого іншого, як телефоном викликати поліцію. Поки журналісти спілкувалися з патрульними, робітники намагалися сховати стовбури дерев та засипати зрізи землею, таким чином приховати сліди злочину. Але, все відбувалося не тільки перед телекамерами, але й на очах патрульних. Далі, пропонуємо перебіг подій без коментарів.

Знов Соснівка: На перехресті вулиць Можайського та Лісова Просіка огороджують ділянку соснового лісу.
Крім того,  9 березня 2017 року журналісти Антени стали випадковими свідками знесення паркану активістами Національного корпусу.

До Черкас привезли Рушник Національної Єдності

Не випадково його презентували у Художньому музеї саме 9 березня у день народження Тараса Шевченка. Куратором акції на Черкащині є поетеса, депутат обласної ради Валентина Коваленко.

Акція “Рушник Національної Єдності” почалася 19 лютого. Вишивали полотно протягом двох років 1 310 осіб, зокрема: 98 чоловіків, 1 115 жінок та близько 100 дітей. Це люди різних національностей, віросповідань та політичних поглядів. Рушник має довжину близько 10 м. За час акції він подолав близько 76 500 км. А зберігає вишитий скарб Микола Степаненко зі своєю дружиною.

У заході також взяли участь черкаські письменники, студенти музичного училища та учні черкаських шкіл.

Черкасці відзначають 100-річчя Данила Нарбута.

На Чернечій горі націоналісти побилися із псевдопатріотами

Активісти «Національного корпусу» та «Свободи» живим ланцюгом та з криками “Геть!”, “Ганьба!”, “Геть московських окупантів!” заблокували автобус делегатів із Києва, що представляли проросійську партію «Український вибір». Після штовханини делегати проросійської партії завантажились в автобус та поїхали геть.

Війна за прапор: «азовці», «свободівці» vs. ветерани.

Працівники «Черкасиобленерго» страйкують через невиплату заробітної плати

Трудовий колектив Черкаського міського РЕМу, який є підрозділом ПАТ «Черкасиобленерго», страйкує через невиплату їм заробітної плати. За словами людей, керівництво акціонерного товариства «Черкасиобленерго» не платить гроші з січня, тільки 7 березня виплатили по 300 гривень. Люди у розпачі, адже не знають як їм жити та як себе прогодувати.

В свою чергу керівництво підприємства розцінює страйк як незаконний та закликає повернутись людей до роботи.

Працівники бояться звільнення та утиску з боку їхніх керівників. Вони закликають засоби масової інформації озвучити цю проблему, адже більше їм сподіватись немає на кого.

Нагадаємо, що на початку осені відбулась спроба рейдерського захоплення території ПАТ “Черкасиобленерго”.

У Черкасах провалився сміттєвоз

Подія сталася 8 березня об 11:00 на провулку Миколи Калашника. Як з`ясувалося, сміттєвоз виконував звичний рейс по збиранню побутових відходів, коли дорожнє покриття під автомобілем не витримало, важковик просів мало не на мости.

На місце події одразу вихали рятувальники. Звільняли авто з пастки за допомогою вантажного автомобіля та екскаватора. Провалля засипали грунтом. За попередньою інформацією причиною події внаслідок якої було пошкоджено асфальтове покриття, а на дорозі утворилася яма у 80 квадратних метрів та глибиною у 1,5 метри став місцевий порив водоканалізаційних мереж. Загиблих та потерпілих внаслідок події немає.

У Черкасах обстежать шляхопроводи через обвал мосту в Києві.

На вул. Небесної Сотні протидіють встановленню торгових місць

Зранку 9 березня тут зібралися деякі депутати Черкаської міськради, представники бізнесу та дирекція КП «Черкаські ринки». На розі вул. Гоголя та Небесної Сотні перед фасадом закладу громадського харчування ще минулого тижня розмістили дерев᾽яні колоди, аби унеможливити встановлення тимчасових споруд на цій території.

Керівник «Черкаських ринків» не погоджується з думкою опонентів. Він стверджує, що питання щодо розміщення споруд лежить у правовій площині.

Підприємці, які роками торгують на Центральному ринку, не одностайно підтримують розміщення павільйонів край дороги. Кажуть, що навколо вже достатньо тимчасових споруд, кому не вистачає – нехай ідуть всередину ринку і там торгують.

Противники розгортання нових торгових місць продовжуватимуть чатувати біля Центрального ринку. Оскільки на кваліфіковані дії Муніципальної інспекції вони не сподіваються.

У Черкасах незвичним способом вирішили боротись із МАФами.