У Черкасах досі святкують Новий рік?

Новорічні гірлянди до цих пір висять у центральній частині міста. Наприкінці минулого року міська влада витратила понад 1,5 млн. грн. на закупівлю нових прикрас, але після свят їх так і лишили на вулицях міста. Не дивно, що з такими умовами експлуатації гірлянди швидко виходять з ладу.

Ілюмінація на вулицях міста з’явилася 1 грудня.

Черкащани схвалюють очищення середмістя від стихійної торгівлі

Нещодавно міська Черкас влада відновила активну боротьбу зі стихійною торгівлею. Розпочали рейди з площі біля Центру дитячої та юнацької творчості. Щодня тут чергують працівники Муніципальної інспекції та патрульні поліцейські. Журналісти «Антени» запитали у черкащан, чи подобається їм середмістя без торгівлі. Відповіді були одностайними.

У центрі Черкас утворилась справжня «пилова буря»

Протягом останнього часу у центрі Черкас можна помітити велику кількість пилу, яка утворюється від руху автотранспорту по проблемній ділянці бульвару Шевченка. Така концентрація пилу створює справжню пилову «завісу». Перехожі скаржаться на те, що немає чим дихати. На автомобілях, які стоять на узбіччях вздовж бульвару, можна побачити шар бруду, що поступово осідає на кузові. Така ж ситуація і з лавками, де творчі містяни вже встигли створити декілька зображень.

Читайте також: У Черкасах зневажливо ставляться до державного символу України?

Активісти «Національного корпусу» влаштували пікет біля Апеляційного суду м. Києва

Акцію організували з метою привернення уваги до проблеми корупції та забезпечення законного розслідування справи Насірова.

«Таких насірових у нас багато, як на обласному, так і на державному рівні Корупція – це ракова пухлина України. Тому ми будемо об᾽єднуватися у боротьбі з нею»,  – зазначив керівник «Національного корпусу» на Черкащині Дмитро Кухарчук.

Черкаські націоналісти влаштували акцію протесту під стінами російського банку.

Які черкаські підприємства перевірить Держпраця у 2017 році?

У списку планових перевірок їх 280. Зокрема, перевірятимуть дотримання суб᾽єктами господарювання трудового законодавства. Серед тих, хто прийматиме у себе інспекторів цього року, — черкаські перевізники, СУБи, «Ходак», комунальні підприємства «ЧЕЛУАШ» та «Дирекція парків», хімволокно, «Черкаське пиво», ЧДТУ, взуттєва фабрика «Лавента», «Світ ласощів», виробник меблів «Венето» та багато інших. Детальніше про перевірки начальник Управління Держпраці у Черкаській області Олена Лазарєва.

Окрім інспекторів «Держпраці» дотримання роботодавцями законодавства можуть перевіряти, як податківці, так і центральні органи виконавчої влади, та органи місцевого самоврядування.

Черкащан закликають щодня протягом 30 днів їздити на велосипеді

Черкаські велоактивісти закликають містян долучитись до всесвітньої акції «30 днів на велосипеді». В рамках акції велосипедисти мають щодня протягом 30 днів пересуватись виключно на двохколісному. Мета акції – популяризувати велосипед, як екологічно чистий засіб пересування, а також здоровий спосіб життя.

За словами організаторів акції, серед учасників передбачається розіграш подарунків.

Читайте також: У Черкасах представили найбільшу в Україні колекцію старовинних прикрас.

На Черкащині рятувальники вісім разів гасили загорання сухої трави

Наймасштабніші пожежі виникли в місті Черкаси. Так, 10 березня на вулиці Симиренківської горіло понад 20 м.кв. території. Ще чотири пожежі сухої трави та очерету ліквідували на проспекті Хіміків, вулицях Дахнівській, Академіка Корольова та Смілянській (в районі летовища). Загалом вогонь встиг пройти по сухій траві площу понад 6 гектарів.

Співробітники Служби порятунку нагадують про небезпеку розведення вогнищ на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок, випалювання сухої трави та сміття. Рятувальники особливо наголошують на необхідності суворого дотримання правил безпеки під час відвідування лісових масивів, адже порушення елементарних правил пожежної безпеки може стати причиною масштабних пожеж та трагічних наслідків. Якщо ви помітили загорання в лісах, на відкритих територіях, негайно телефонуйте за номером «101».

На вулиці Чорновола сталася пожежа.