Атовці та волонтери Черкащини об᾽єднують зусилля

Це основна мета зібрання голів та представників громадських організацій, а також благодійних фондів. У 2015 учасники бойових дій вже створили Асоціацію, яку очолив Олександр Тихонов. Сьогодні ж назріло питання про спільну координацію роботи усіх атовців, аби уникнути маніпуляцій.

Колегу підтримав учасник АТО, заступник міського голови Черкас Геннадій Шевченко. Він координує роботу з військовими на місцевому рівні.

Окрім основного питання учасники зборів також заслухали звіт в. о. начальника Головного управління Держгеокадастру в Черкаській обл. Ольги Залоги. Вона поінформувала про ситуацію із земельними наділами. Каже, що порівняно з минулим роком процес пожвавився.

Також учасники зібрання визначилися зі стратегією розвитку атовського та волонтерського руху на Черкащині, розглянули питання медичної допомоги, а також реабілітації військовослужбовців. Не оминули увагою пільгове0 кредитування на отримання житла.

Перші особи Черкаської обласної ради підозрюються у корупції

Вчора Департаментом із захисту економіки Національної поліції  разом із Черкаським підрозділом  в рамках розслідування кримінального провадження було проведено обшук  в обласному  управлінні Держказначейства.

А головне, вчора  працівниками  даного департаменту було складено відразу три протоколи про корупцію !

Відразу на трьох перших осіб Черкаської обласної  ради – Голову Черкаської обласної ради Вельбівця Олександра Івановича (обраного від «БПП» ), першого заступника Голови обласної ради Тарасенка Валентина Петровича (обраного від ВО «Черкащани») та заступника голови Черкаської обласної ради Гайовича Вадима Юрійовича (обраного від РП Олега Ляшка).

Таким чином всі троє виявилися корупціонерами і реально повинні  бути звільнені з займаних посад.

В чому ж полягають корупційні діяння?

Всі троє під час  голосування за обрання  керівників Черкаської обласної ради, тобто Голови, першого заступника та заступника голови обласної ради, попри конфлікт інтересів,голосували самі за себе!

В подальшому самі ж і підписали складені протоколи про обрання себе коханих.

Означені посадові особи мали б до голосування виступити із заявами про конфлікт інтересів і не брати участь у самій процедурі таємного голосування, що б мало бути зазначено в протоколі голосування сесії. Тому дії правоохоронців цілком слушні.

Читайте також: У Черкасах секретаря міськради назвали «тормозом реформ».

У Долині троянд планують розмістити лаву та ліхтар кохання

У програмі соціально-економічного розвитку міста йдеться, що виконавець «Дирекція парків» має  відкрити інсталяцію до кінця 2017 року і витратити на це 85 тис. грн. Дизайнери вважають, що елемент благоустрою гармонійно впишеться в оточуюче середовище та приверне увагу містян. Лаву декорують кованими яблучком, равликом та пташкою, що мають доповнити рослинні мотиви парку.

Подібний об᾽єкт ще у 2013 році з᾽явився на вул. Воскресенській у м. Суми. Ліхтар складається майже з 80 кованих деталей і різнокольорового серця з написом «Я чекаю, бо кохаю». А от тематична лавка є в Івано-Франківську, у ботанічному саду Києва та поблизу станції метро у Харкові.

У Черкасах зупинили нетверезого водія

Водій не мав жодних документів: посвідчення водія, страховки та реєстраційного документу на транспортний засіб. Від проходження огляду на стан сп’яніння він відмовився. Патрульні склали на затриманого протокол, автівку евакуювали на штрафмайданчик.

Водій-невдаха врізався у стовп, тікаючи від поліції.

“Без боротьби немає перемоги”: як черкаські комуністи мітингували у середмісті

У середмісті Черкас відбувся черговий мітинг соціалістів, колишніх комуністів. Мітингарі зібрались під стінами Черкаської міської ради та вимагали зниження вартості комунальних послуг. Окремі з виступаючих критикували нинішню українську владу та декомунізацію, навівши приклад перейменування вулиці Маршала Конєва на вулицю імені Олени Теліги.

Читайте також: Депутати обласної ради не зібрались аби підтримати блокаду Донбасу.

У Дахнівці ледь не згоріли двоє чоловіків

Повідомлення про загорання до Служби порятунку «101» надійшло від місцевих жителів, які побачили дим, що виходив з вікна будинку.

На ліквідацію пожежі оперативно прибули рятувальники 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини, які впродовж 20 хвилин приборкали полум’я. Через сильне задимлення приміщення бійці ДСНС змушені були працювати в апаратах на стисненому повітрі.

Під час проведення розвідки черговий караул пожежно-рятувальної частини у складі ланки ГДЗС виявив у задимленому будинку 78-річного господаря та його 53-річного сина. Вогнеборці вивели чоловіків у безпечне місце, після чого господаря з опіками було терміново госпіталізовано до першої міської лікарні.

У результаті пожежі вогнем знищено міжкімнатні дерев’яні двері, шафу, електроплитку та речі домашнього вжитку. За попередніми даними причиною пожежі стало порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електропобутових приладів.

У Черкаському краєзнавчому музеї триває виставка сучасного мистецтва

У стінах Черкаського обласного краєзнавчого музею триває щорічна виставка сучасного мистецтва «Антракт-XIV». Зібрання робіт вміщає у собі картини понад тридцятьох митців. Головно особливість виставки є різноплановість ідей, які зображені на малюнках.

Читайте також: Організатори книжкового фестивалю розповіли про деталі прийдешнього заходу.