Власник захопленого приміщення колишнього магазину “Юність” повернув над ним контроль. Він звинувачує голову апеляційного суду Бабенка в причетності до рейдерства

Коли бездіє поліція, громадяни змушені виконувати її функції власноруч.
Так, 2 березня в Черкасах група невідомих зі зброєю та спецзасобами захопила торгівельні приміщення в центрі Черкас, де розташовані магазини “Adidas” та “Reebok”, і забарикадувалася там.

Поліція, що прибула на виклик, фактично розписалася у власній неспроможності захистити майно громадян і, побачивши сфальшоване рейдерами “рішення” суду, яке на момент захоплення було вже давно відмінене, розвернулася та поїхала геть.

Протягом двох тижнів жодної реакції на доводи власника приміщення, відомого в Черкасах бізнесмена Михайла Бінусова, не було. Нарешті, Бінусов звернувся до іншої охоронної організації (за даними редакції “Антени”, вона має безпосереднє відношення до батальйону “Донбас”), яка вранці 18 березня фактично повернула контроль над приміщеннями магазинів, при тому не завдавши жодних тілесних ушкоджень рейдерам, бо ті просто розбіглися.

І цього разу поліція також стала просто мовчазним свідком подій. Неозброєні люди в камуфляжних одностроях із нашивками “Донбас” взяли в щільне кільце нерухомість.

Наразі журналісти “Антени” взяли інтерв’ю у чинного власника об’єкта Михайла Бінусова, який і розповів нам цікаві подробиці.

Виявляється, рейдерами виявилася охоронна фірма, яка за дивним збігом обставин охороняє … Апеляційний суд Черкаської області. А сам голова суду, скандально відомий Бабенко, перебуває в давнішніх дружніх стосунках із Віталієм Дядченком, колишнім власником цих приміщень.

Наразі ситуація навколо магазину залишається напруженою, на місці перебувають представники поліції та охоронних структур. Протистояння триває.

Журналісти телеканалу перебувають на місці подій і будуть інформувати про перебіг подій.
Свіжі оновлення та відео з місця подій дивіться онлайн.

Далі буде.