У центрі Черкас сталася ДТП

Увечері 22 березня на перехресті бульв. Шевченка та Байди Вишневецького сталася дорожньо-транспортна пригода неподалік пішохідного переходу біля головного відділення Укрпошти. Рух вказаною частиною вулиці не ускладнено, у результаті пригоди ніхто не постраждав.

На парковці біля мерії сталася ДТП.

Тепер маршрут № 29 вже остаточно обслуговуватиме “ЧАРЗ-Авто”

Виконавчий комітет Черкаської міської ради привів у дію рішення конкурсної комісії у зв’язку зі зняттям заборони Київським апеляційним судом. Про це під час засідання виконкому повідомив керівник міського департаменту ЖКК Олександр Яценко.

У Черкаській маршрутці кондуктор не порозумілася з пасажирами.

На Черкащині мінімальний рівень демократії – результати досліджень

Згідно з результатами «Академії стратегічних досліджень» область знаходиться посередині у рейтингу серед інших областей України в індексі демократичного розвитку. Що означає наявність істотних проблеми у сфері захисту політичних прав і громадянських свобод. Експертами у різних регіонах країни виступили 1050 осіб, серед них: громадські активісти, журналісти та учасники виборчого процесу.

Серед областей-лідерів згідно дослідження: Івано-Франківська, Тернопільська, Хмельницька та Львівська. Пасуть задніх: Київська, Харківська, Житомирська, Миколаївська та Одеська.

У Черкаській школі влаштовують квести та селфі-акції

Такими експериментами вирізняється загальноосвітня школа №8, розташована неподалік залізничного вокзалу. Нині у навчальному закладі здобуває освіту 500 учнів, що у порівнянні досить небагато. Тому школа позиціонує себе як одна родина.

Завдяки активній учнівській молоді у школі постійно експериментують та беруть участь у різних проектах. Навіть звичайні будні намагаються урізноманітнити цікавинками. Соціальний педагог розповідає, що у дітей відчувається командний дух, тут усі знайомі – від старшокласників до першачків. Саме завдяки тісній співпраці вдається досягти прогресу.

Депутату облради перешкоджали у Черкаському МСЕК? – з᾽ясує прокуратура

Депутат обласної ради Михайло Мушієк заявив про перешкоджання депутатській діяльності збоку працівників Черкаського центру медико-соціальної експертизи. 16 січня обласний обранець прибув до комунального закладу, але не зміг вільно потрапити всередину.

Після розмови з відеокамерою депутат зробив ще кілька спроб потрапити до приміщення, але все марно. Лише після приїзду заступника голови обласної ради двері відчинили. Обурений депутат намагався пояснити працівникам медустанови свої права та обов᾽язки, але емоційна поведінка чоловіка стала приводом для позову збоку МСЕК, працівниця якого нібито пережила стрес і через це тривалий час перебувала на лікарняному.

Заступник голови облради Вадим Гайович стверджує, що ніякої нецензурної лексики в бік працівників медустанови не було і пропонує сторонам порозумітися і вирішити конфліктне питання у робочому порядку.

Депутат Михайло Мушієк вимагає заслухати звіт керівника МСЕК на сесії обласної ради, а також звертається до прокуратури стосовно порушення працівниками комунального закладу статті 351 про перешкоджання депутатській діяльності.

Якість ремонту проїжджої частини по бул. Шевченка – під питанням

Про це заявляють громадські активісти Черкас та члени комісії при міському голові з перевірки ремонту доріг. Виконавчий комітет вже прийняв рішення про перекриття проїжджої частини бульвару Шевченка між вул. Митницькою та Лазарєва з 22 по 29 березня. Однак укладання асфальтобетону на вологий грунт може мати негативні наслідки.

Представник замовника, тобто міського департаменту архітектури, містобудування та інспектування у коментарі «Антені» повідомив, що має на меті виміряти вологість грунту до початку проведення будівельних робіт. Однак, громадськість вимагає здійснення лабораторних досліджень.

Найпоширенішим в Україні методом дослідження характеристик ґрунтів є

відбір зразків із шурфів та бурових свердловин. Проте він не забезпечує повної «картини» обстеження. Лабораторний аналіз – більш точний.

У Черкасах триває капітальний ремонт вул. Небесної Сотні.

Трьох черкаських рятувальників нагородили подяками міського голови

Свої нагороди з рук першого заступника міського голови Черкас отримали рятувальники. За сумлінне виконання обов’язків їх нагородили подяками міського голови.

За словами керівника аварійно-рятувальної служби, за цей рік співробітниками його відомства було врятовано 5 осіб, проте є і один прикрий випадок загибелі рибалки. За весь час існування служби було врятовано більше 150 осіб.

Читайте також: У Дахнівці ледь не згоріли двоє чоловіків.