В Черкасах убито депутата обласної ради від “Батьківщини” Сергія Гуру

В Черкасах убито депутата обласної ради від “Батьківщини” Сергія Гуру.

Вбивство сталося близько 18.30 у приміщенні офісу на вулиці Хрещатик, 221. Депутат загинув від двох пострілів із пістолета. Кулі влучили в голову та руку. У відповідь водій Сергія Гури відкрив вогонь з травматичної зброї та поранив нападника, сам отримав поранення.

Стріляла людина з близького оточення С. Гури. 50-річний чоловік керував однією з бізнес-структур, яка належала вбитому. Нападник затриманий, на місці подій у середмісті ведуться слідчі дії.

Виставку акварелей “ДНІ-ПРО” презентували в Музеї “Кобзаря”

На виставці представлені роботи художників Черкащини, створені в кінці 20- на початку 21 століття. Саме в цей період мистецтво збагатилося творами таких художників,як Федір Майстренко,Микола Нестеренко,Оксана Сіра, Іван Фізер та інші. Другий розділ виставки становить – проект “ДНІ-ПРО”, до якого увійшло роботи створені протягом останніх років

Дивіться також: У черкаському музеї відкрилась котяча виставка

Біля ЦДЮТ буде дитячий сквер. Підприємці проти цього

Спроба перешкодити підприємцям,що торгують поруч з Центром дитячої та юнацької творчості, виявилася не вдалою. Адміністрація КП “Черкаські ринки” на виконання рішення суду намагалися звільнити від торговельних павільйонів місце ліворуч від старого корпусу ЦДЮТ. Підприємці, які торгують там тривалий час відмовилися виконувати рішення суду. Свої дії вони аргументували так. Попри присутність працівників Муніципальної інспекції та двох заступників міського голови, котрі мала на руках усі документи, рішення суду та рішення міської ради, підприємці агресивними діями перешкодили встановленню металевої загорожі. На їхню думку, хтось хоче на цьому місці збудувати ресторан. Протистояння між підприємцями та адміністрацією КП “Черкаські ринки” триває. Про результати казати зарано

Дивіться також:На площу перед ЦДЮТ повертаються стихійники. Муніципальних інспекторів та поліції не видно. Базар переміг?

У центрі Черкас розтрощили сіті-лайт

Рекламна конструкція знаходиться на узбіччі бульв. Шевченка, неподалік ТРЦ «Любава». Розбите скло декілька днів поспіль лежить на асфальті біля пішохідного переходу. Це вже не перший випадок вандалізму у центральній частині міста. Раніше невідомі розбили сіті-лайт біля Будинку торгівлі.

Дивіться також: Розбитий сіті-лайт у центрі Черкас став забавкою для дітей.

У Смілі говорили про термомодернізацію

Взяти участь у семінарі запросили керівників ОСББ, представників міського управління житлово-комунального господарства та громадських організацій. Головне – на чому зробили акцент – це кроки термомодернізації систем теплозабезпечення багатоквартирного будинку. Регіональний представник компанії Danfoss Олександр Гут розповів присутнім про переваги модернізації індивідуального теплового пункту, що на його переконання, повинен бути в кожному багатоквартирному будинку, який приєднано до централізованого опалення

Дивіться також: У Смілі проходять мобілізаційні збори

Вздовж бульвару Шевченка встановлять нову огорожу

Департамент архітектури та містобудування цікавиться думкою громади з приводу парканів. Дизайнери пропонують на вибір декілька варіантів у історичному та європейському стилях. Надсилати пропозиції можна до 30 червня 2018 року за електронною адресою krasa@rada.ck.ua.

Дивіться також: Вздовж бульвару Шевченка поступово руйнується огорожа.

На проспекті Хіміків врятували 5 осіб під час пожежі

23 травня до оперативно-координаційного центру Управління надійшло повідомлення про загорання у квартирі на четвертому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку. Про це повідомила прес-служба УДСНС у Черкаській області. На місце події оперативно прибули чергові караули з двох пожежно-рятувальних частин міста та аварійно-рятувального загону спецпризначення.

Під час проведення розвідки та боротьби із вогнем, працівники ДСНС, працюючи у апаратах на стисненому повітрі, вивели із задимлених четвертого та п’ятого поверхів будинку у безпечне місце п’ятьох осіб, серед врятованих була і одна дитина. Обставини та причина пожежі з’ясовуються.

Дивіться також: Черкаські пожежні отримали нові автомобілі.