До уваги черкащан: змінено порядок призначення субсидії

З 1 травня 2018 року впроваджено новий порядок надання субсидій. Якщо раніше субсидію перепризначали на новий період раз на рік у травні і окремо розраховували її розмір на літній і зимовий період, то тепер це відбуватиметься двічі на рік – у травні і жовтні. Внутрішньо-переміщені особи відтепер зможуть оформити субсидію без договору оренди житла – лише на підставі заяви і декларації, з вказанням складу домогосподарства. Також спрощено процедуру отримання субсидії для жителів об’єднаних територіальних громад: відтепер ОТГ мають право приймати від громадян документи для оформлення субсидії для передачі їх органам соцзахисту населення, механізм повторює практику звернень до сільських і селищних рад. Громадянам, які підпадають під нові критерії, потрібно буде звернутися до органів соцзахисту за переоформленням субсидії.

 

Черкаські художники виїхали на пленер до Трахтемирівського заповіднику

На території Державного історико-культурного заповідника «Трахтемирів», що поблизу Канева, відбувся пленер в якому взяли участь черкаські художники. До місцевих митців навіть долучився колега зі Львова. У захваті від краєвидів Дніпра була навіть місцеві художники. Участь у пленері для них стала непересічною подією. Цей захід відбувся в контексті підготовки до потужної наукової конференції, що невдовзі відбудеться на Черкащині. Організатори пленера, адміністрація заповідника Трахтемирів має на меті привернути увагу до заповідника, як до унікальної історичної місцевості, що має надзвичайну цінність для усієї України. Після кількаденної роботи художники влаштували виставку малюнків на яких зобразили неперевершену красу Трахтемирівського півострова

Дивіться також: Нагороду від Патріарха Філарета вручили юному черкащанину

 

Черкаські комунальники встановлюють нову зливову каналізацію

По бульвару Шевченка встановлюють нові решітки на отвори для стоку дощової води. Після укладання нового асфальту на бульварі Шевченка також потрібно оновити елементи ливнівки. Роботи по облаштуванню нового обладнання виконують працівники КП “ ЧЕЛУАШ”

Дивіться також: Територію поруч з ЧДТУ обгородили новим парканом

Територію поруч з ЧДТУ обгородили новим парканом

Сквер поруч з корпусами Черкаського державного технологічного університету відділили від бульвару Шевченка загорожею. У темну пору доби ворота зачинятимуть, але вдень прохід на територію університету буде безперешкодним. Паркан збудовано за кошти навчального закладу. Він має захистити паркові споруди від вандалів

Дивіться також:На черкаському перехресті можна зламати ноги і залишити колеса

На черкаському бульварі настала передчасна осінь

Каштанова алея вздовж головної вулиці міста вже пожовкла. Раніше листя дерев улітку вражала мінуючи міль, після кількарічної кампанії з вакцинації каштани перестали хворіти, натомість, потерпають від вихлопних газів і спеки. Особливо це помітно біля перехресть та пішохідних переходів, де рух автівок постійний й інтенсивний.

Дивіться також: Прищеплені каштани молі не по зубах. 

Черкащанки виступили на одній сцені із принцом Гаррі та Елтоном Джоном

Долучитися до світової спільноти по боротьбі зі СНІДом вдалося делегаткам із Черкас Олені Стрижак та Марії Севериненко, які координують роботу благодійних організацій «Черкаська мережа» та «Позитивні жінки». Результатами поїзди в Амстердам поділилися і з глядачами «Антени».

Дивіться також: На Черкащині витратили 1,2 млн. гривень на боротьбу зі СНІДом.

Медикам Сміли бракує катастрофічно грошей

Сьогодні медичні заклади Сміли без перебільшення фактично змушені виживати в умовах постійного недофінансування. Нині ситуація склалася критична. Аби комунальний медичний заклад мав змогу функціонувати в місті, а сміляни отримувати недорогі стоматологічні послуги, було прийнято рішення про створення спецфонду і запровадження добровільних внесків.

Дивіться також: Нагороду від Патріарха Філарета вручили юному черкащанину