Головний фінансист Черкас прокоментувала бюджет міста на 2019 рік

“Поки що бюджет не містить капітальних видатків, окрім “Громадського бюджету”. Розпорядники коштів вже можуть розпочинати опрацьовувати проекти, за які проголосувала громада міста. Щодо основних змін – збільшена зарплата по КСНам. Забезпечені в повному обсязі видатки на фінансову підтримку КП ЧЕЛУАШ та департамент ЖКК. На 1,5 млн грн були збільшені видатки на програму молодіжного кредитування, півмільйона додали до програми забезпечення призову”, – розповіла Наталія Джуган.

Дивіться також: Наталія Джуган: “Не може місто жити без бюджету”

Черкаси з бюджетом на 2019 рік

За результатами розгляду проекту рішення бюджетною комісією депутати підтримали збільшення дохідної частини на 72 мільйони гривень. Усе це за рахунок податку на доходи з фізичних осіб, акцизного податку, плати за землю та єдиного податку.

Дивіться також: Головний фінансист Черкас прозвітувалася за виконання бюджету

Енергетики регулярно ліквідують наслідки аварійних ситуацій, спричинених самовільним спилюванням дерев

За неофіційною статистикою, принаймні раз на місяць енергетики змушені ліквідовувати наслідки аварійних ситуацій, спричинених самовільним спилюванням дерев. Зазвичай це роблять власники домогосподарств, яким дерево або заважає, або потрібне в якості сировини.

Як повідомляє сайт ПАТ “Черкасиобленерго”, 23 січня у селі Сегединці Городищенського району жителі вирішили спиляти горіх, який ріс у їхньому дворі. І хоча дерево й знаходилося на відстані 9 м від охоронної зони, проте було настільки високим, що впало на лінію електропередачі 0,4 кВ. Внаслідок цього в селі було знеструмлено 16 абонентів.

 

Метеоролог Галина Саніна: «Найближчими днями температурний фон дещо підвищиться»

З 1 січня 2019-го року почала діяти Настанова метеорологічного прогнозування. Основним її нововведенням є розподіл метеоявищ погоди на рівні небезпеки, кожному з яких присвоєно колір.

Дивіться також: 24 і 25 січня очікуються морози до -18º, а з суботи потеплішає і йтиме сніг

24 і 25 січня очікуються морози до -18º, а з суботи потеплішає і йтиме сніг

Після проходження циклону на Черкащину почало поширюватися арктичне повітря. Уже 24 січня ввечері очікується зниження температури до -10º, повідомляє Черкаський обласний гідрометцентр. Завтра північний антициклон розжене хмарність, переважатиме помірний північно-східний вітер, який додаватиме відчуття холоду. Температура повітря найближчої ночі очікується в межах 13-18º морозу, місцями по області та в Черкасах до 21-23º морозу. 25 січня вдень 5-10º морозу.

Надалі очікується потепління на фоні мокрого снігу.

Читайте також: Метеоролог Галина Саніна: «Найближчими днями температурний фон дещо підвищиться»