У міськраді обговорили випадки ксенофобії у Черкасах

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко в рамках круглого столу зустрівся з представниками національних меншин та духовенством. Приводом подібної зустрічі послужило збільшення випадків ксенофобії та антисемітизму у Черкасах.

За словами директора єврейського благодійного фонду, ще 5-6 років тому Черкаси вважалися взірцем толерантного та мирного співіснування різних національностей та релігійних конфесій, проте в останній час ситуація кардинально змінилась.

Погодився з колегою і лідер польської громади Черкащини та, користуючись нагодою, закликав мера вирішити питання з приміщенням для зборів всіх національних меншин Черкас.

За часів роботи попереднього мера міста із структури міськради зник підрозділ, який займався проблемами національних меншин міста. Наразі такий орган не відновлено.

В результаті, було запропоновано організувати спільні збори з керівниками комунальних служб, директорів навчальних закладів та представників правоохоронних органів, аби обговорити та вирішити проблематику ксенофобії на Черкащині.

Читайте також: На Черкащині мінімальний рівень демократії – результати досліджень.