Готовність міських пляжів до нового купального сезону перевірила робоча група виконавчого комітету Черкаської міської ради та Черкаського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області

Серед черкаських пляжів поки не всі готові до пляжного сезону

Готовність міських пляжів до нового купального сезону перевірила робоча група виконавчого комітету Черкаської міської ради за участі провідного спеціаліста Черкаського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Валентини Великодної.

Під час комісійного обстеження встановлено, що пляж зони відпочинку ТОВ «Берег 2007» («Бочка») практично готовий до купального сезону, проте не надані результати лабораторних досліджень якості річкової води та піску. На комунальних пляжах міста наявні окремі недоліки, зокрема, відсутні фонтанчики питної води, пісок засмічений залишками рослинного походження, недостатня кількість туалетів та ін.

За результатами представлених лабораторних досліджень річкова вода пляжу «Соснівський-1» відповідає гігієнічним нормативам, вода в акваторії пляжів «Казбетський» та «Митницький» не відповідає санітарно-хімічним показникам (хімічне споживання кисню).

Приватні зони відпочинку ПП «Строй Центр-2000», парк розваг «Рів’єра», ТОВ «ВАІС» (пляж «Живчик») не відповідають вимогам «Державних санітарних норм та правил утримання територій населених місць», затверджених наказом МОЗ України від 17.03.2011 № 145. Зокрема, територія пляжу утримується в неналежному санітарному стані, відсутні питні фонтанчики, роздягальні, контейнери для твердих побутових відходів та ін. Лабораторні дослідження якості річкової води та піску не проводилися.

За результатами комісійної перевірки на адреси КП «Дирекція парків», ТОВ «Берег-2007» та департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради надані відповідні пропозиції щодо усунення виявлених недоліків.

Джерело