Черкасці дізнались про «Таємниці мого міста»

Всеукраїнська культурно-просвітницька громадська організація «Sinergicon» 5 квітня презентувала свій фільм «Таємниці мого міста». Перед початком фільму засновники проекту коротко розсказали про історію створення проекту, а також поділились планами на майбутнє. Над створенням фільму також працювали черкаські історики та краєзнавці. Фахівці підготували історичну основу сюжетам про цікаві явища української історії, які відбувались на Черкащині. А саме історію про тисячолітній дуб Залізняка у Холодному Яру, про «Дитячий альбом» Чайковського, написаного у Кам’янці, і коврайський період життя Григорія Сковороди, де він написав славнозвісну збірку «Сад божественних пісень».

Одною з основних ідей проекту було залучення до виконання ролей не професійних акторів. Організатори запросили відомих громадських діячів, які зараз творять нову історію свого міста. Таким чином автори проекту створили певний символізм – люди, які пишуть історію сьогодення на екрані зображують персонажів, які писали історію у минулому.

На роль видатного українського філософа Григорія Сковороди запросили черкаського журналіста та краєзнавця Бориса Юхно. За словами пана Бориса, йому дуже приємно брати участь у такому проекті, а також додав, що на його долю випало завдання зіграти роль дуже сильної людини, творчість якої ми не зрозуміли до кінця.

Окрім творців проекту перед показом фільму виступив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Мер впевнений, що наступний фільм буде саме про Черкаси, адже наше місто також має багату історію. Також Анатолій Васильович наголосив на тому, що після того як у місті влада розбереться з дорогами, далі черга дійде і до культури.