Всеукраїнська акція “Мальовнича Україна”

Перша акція пройшла в місті Краматорськ. В програмі заходу: розмальовки, плетіння браслетів, аква-грим, виготовлення патріотичних паперових метеликів малювання на асфальті. Ігри та конкурси проводили студенти ЧНУ ім. Богдана Хмельницького. Захід відбувся за підтримки центрального друкованого органу Міністерства оборони України.

«УКРОПом» маніпулюють

«УКРОП» – символ українських військових чи розкручений бренд? Нещодавно в Україні з’явилася нова політична сила, яка носить назву «Українське об’єднання патріотів». Створили партію друзі та прибічники колишнього дніпропетровського губернатора Ігоря Коломойського. Деякі бійці АТО навіть відмовилися носити шеврони «Укроп», бо не хочуть рекламувати одіозного керівника, – інформує «Преса України».

Голова ГО «Черкаський союз учасників АТО» Олексій Колісник поділився власною думкою з цього приводу. Він також засуджує псевдопатріотів, які ховаються під патріотичною назвою.

Капітальний ремонт вул. Кірова

Вулиця Кірова нарешті дочекалась нового асфальту, наразі дорожнє покриття фрезерують. Ремонт проходить вдало, оскільки його виконує відповідальний підрядник «Черкасиінтерстрой». Перші результати помітно на вулиці Сурікова, до кінця року вона нарешті стане проїзною.

 

«ЧЕЛУАШ» на межі життя і смерті

Ямковий ремонт доріг під загрозою. Завдяки діям міського голови та асфальтобетонного заводу рахунки ЧЕУАШ заблоковано. Підприємство не в змозі проводити подальші роботи та виплачувати борги. Новий директор вже звертався до міської казни для погашення заборгованості. Асфальтобетонний завод теж винен ЧЕЛУАШ 200 тисяч. Минулого року він наніс збитків на мільйон через неякісне прокладання асфальту.

 

Декомунізацію розпочато

До 21 листопада Черкащина має позбутися комуністичних символів. Про це повідомила голова обласної ради Валентина Коваленко під час координаційної наради. За півроку влада на місцях повинна провести громадські слухання, перейменувати вулиці, демонтувати памʼятні знаки та радянську символіку з держустанов. Важливо аби назви вулиць носили автентичні найменування. На Черкащині мають перейменувати 19 населених пунктів, більшість – на Лівобережжі.

За словами Валентини Михайлівни, найбільше лякають противники декомунізації. Вже було багато звернень як від пересічних громадян, так і від експертів, які ностальгують за радянськими часами. На підсвідомому рівні громади ще закодовані острахи. Але прибирання символів – це процес виправлення стереотипів.