Одарич намагається утворити навколо себе деструктивну більшість

Сергій Одарич намагається у будь-який спосіб утворити навколо себе деструктивну більшість, що має вести активну боротьбу та супротив реформаторським зусиллям нового міського голови Анатолія Бондаренко.

Наприкінці минулого тижня колишній міський голова, що програв Анатолію Бондаренку виборчі перегони почав активно поширювати в соцмережах інформацію, про те, що нібито підписана коаліційна угода депутатами кількох фракцій та утворена більшість у Черкаській міській раді. Одарич ніби відверто хизується тим, що будь-які пропозиції Черкаського міського голови буде блокувати створена ним більшість. За інформацією, поширеною колишнім міським головою, до більшості увійшли крім контрольованих ним Партії вільних демократів та УКРОПу ще фракції партій Черкащани та Самопоміч.

Ця інформація не стала несподіванкою. Бо ще минулого тижня Анатолій Бондаренко заявив, що депутати низки фракцій міськради намагаються його шантажувати та вимагають посади членів виконкому та керівників структур міськвиконкому. Бондаренко зробив навіть публічну заяву по те, що не піддасться на шантаж і відмовив політичним здирникам. Натомість результат не забарився – депутати шантажисти, вочевидь, після того знайшли порозуміння з Сергієм Одаричем.

На думку політичних експертів, Сергій Одарич навмисно загострює рівень напруги в Черкаській міській раді. Насправді навіть з названих вище фракцій не всі депутати погодилися скласти підконтрольну йому більшість. Бо і в тій же Самопомочі є люди, що не погоджуються співпрацювати з колишнім міським головою Черкас, який став ототожненням зубожілого та розграбованого міста зі зруйнованою інфраструктурою та неефективною міською владою.

Сьогодні бути з Одаричем для багатьох містечкових політиків означає розділити з ним весь той накопичений негатив і замість виконання партійних та особистих обіцянок своїм виборцям діяти виключно за принципом – чим гірше, тим краще. Сьогодні поплічник злочинного режиму Януковича Михайло Бродський через свою кишенькову партію Вільних демократів та їх політичних поплічників будь що намагається зберегти контроль над Черкасами. Для збереження ретельно відбудованих корупційних схем, що діяли протягом дев’яти років у місті їм у будь-який спосіб потрібно зберегти підконтрольних чиновників на ключових посадах у міській раді та комунальних підприємствах міста. Натомість Бондаренко анонсував реформи та скорочення чиновників. Саме це і спровокувало шалений спротив корупційної системи.

Як буде розвиватися ситуація надалі, покаже час. Але за інформацією джерел, повідомлення про створення більшості навколо Одарича, виявилося звичайною брехнею. Але черкащани давно звикли до витребеньок колишнього міського голови, що програв вибори і в такий провокаційний спосіб намагається привернути до себе увагу.

Депутати врегулювали податки і збори

На минулій сесії міськради депутати пішли назустріч підприємцям та врегулювали податки і збори. Після п᾽яти годин дискусій ставку податку на майно встановили у розмірі 1 відсоток. Найбільше невдоволення громади викликала 3-відсоткова орендна ставка для земель, що перебувають у постійному користуванні та для гаражів. Зважаючи на невдоволення представників громадськості депутати зменшили її до 1,5%.

Власники гаражних кооперативів помітили, що голосувати за зменшення податкової ставки не бажали представники партії вільних демократів та прибічники екс-мера Сергія Одарича. Громада вважає, що ставка 1,5 % теж є завищеною, тож власники гаражів мають намір створити асоціацію, яка надалі буде відстоювати їхні права.

Учасники АТО отримали державні нагороди

121 черкаський боєць отримав нагородили за мужність та самовідданість.

– На жаль, 21 житель Черкас не повернувся додому. Пішли першими кращі патріоти нашого міста. Всією громадою ми провели їх, героїчно загиблих, в останню путь. Кожен з них нагороджений державними нагородами та пам’ятним знаком “За заслуги перед містом Черкаси” І ступеня посмертно, – зазначив міський голова Анатолій Бондаренко. – Але найбільше бажання наших громадян, щоб нарешті наступив мир у нашій державі, щоб вона була єдина, соборна і неподільна.

«Фінансові» питання знову посварили депутатів

Там де гроші, там і сварки. Депутати знову не порозумілися щодо фінансових питань. Майже годину народні обранці витратили на обговорення суто технічного питання щодо затвердження програми управління місцевим боргом та забезпечення обігу муніципальних облігацій. Напередодні його вже розглянули і погодили у комісіях. Але на сесії Партія вільних демократів  і Черкащани виступили проти.

Підприємці проти підвищення податків

На минулій сесії міськради депутати пішли назустріч підприємцям та врегулювали податки і збори. Після п᾽яти годин дискусій ставку податку на майно встановили у розмірі 1 відсоток. Найбільше невдоволення громади викликала 3-відсоткова орендна ставка для земель, що перебувають у постійному користуванні та для гаражів. Зважаючи на невдоволення представників громадськості депутати зменшили її до 1,5%.