Сільський голівуд: До Черкас завітала талановита молодь з різних сіл України

У Черкасах презентували «Майстерню сільських ініціатив» – це програма неформальної громадянської освіти молоді в Україні. Програма розрахована на молодих людей віком до 18 років, які проживають у сільській місцевості. Основне завдання проекту полягає у пошуку молоді, яка хоче реалізувати власні соціально корисні проекти. Окрім того програма розширює спектр форм навчання сільської молоді та дає поштовх до соціальної активності на селі.
Загалом навчальна програма «Майстерні сільських ініціатив» складається з декількох семінарів та процесу реалізації запланованих ініціатив. За весь час навчання, молодь отримує необхідні навички та вміння, які стануть їм у нагоді під час запровадження ідей. Також невід’ємною частиною навчання є психологічна підготовка молодих активістів до відповідальності, яку вони братимуть на себе у процесі реалізації власних проектів.
Однією з основних відмінних рис проекту стало велике різноманіття напрямків реалізованих проектів школярів. Починаючи від спортивних ініціатив та закінчуючи волонтерськими від спортивних ініціатив та закінчуючи волонтерськими ідеями. Зокрема, гості з Івано-Франківщини презентували власну екологічну ініціативу. Вона спрямована на пошук вирішення проблеми з питною водою у селі.
Проект «Майстерня сільських ініціатив» працює вже другий рік. Цьогоріч участь у програмі взяли 75 школярів з 30 сіл України та втілили у життя 42 проекти.

Соборну площу паралізувало через випускний

Декілька годин поспіль школярі танцювали на Соборній площі. Та вони готувалися до святкової ходи випускників, що відбудеться 28 травня о 18.00. Репетиція створила незручності для черкащан та громадського транспорту, оскільки рух центральною частиною міста було обмежено.

Чи потрібне Черкасам колесо огляду?

У 2017 р. міська влада планує придбати «чортове колесо». Про це повідомив секретар міськради Олександр Радуцький. Раніше атракціон працював у Ювілейному парку, у 2008 році був демонтований. Журналісти «Антени» поцікавились у містян, чи хочуть вони бачити у Черкасах «чортове колесо».

На «Святі випускника» у Черкасах буде сюрприз

Понад 1400 одинадцятикласників у Черкасах завершують шкільне навчання. 27 травня для учнів усіх шкіл пролунає останній дзвоник, а 28 травня відбудеться святкова хода для випускників. Під час урочистостей на Соборній площі буде визначено кращого випускника року у номінаціях, які включають і наукову діяльність, і результати конкурсів та олімпіад, і досягнення у мистецтві. З ініціативи міського голови вони отримають сертифікати на грошову винагороду у розмірі 3000 грн.

Фото – Сергій Черкасов

Декомунізація по-черкаськи

У розпал декомунізації у Черкасах на бульварі Шевченка красується радянська гірлянда із зображенням серпа і молота. Минулого року більшість таких «прикрас» було демонтовано, про цю чомусь забули. Громадські активісти у соціальних мережах закликають патріотичні організації та правоохоронців звернути увагу на неподобство.

На бул. Шевченка можна провалитися

На проїжджій частині решітка над зливовою каналізацією йде під землю. Це не одиничний випадок на черкаських дорогах. Нещодавно такі ж провалля було зафіксовано на вул. Небесної Сотні та Хрещатику. Експерти пояснюють це недотриманням технічних вимог під час прокладання асфальту.

У Черкасах активізується ремонт тротуарів

Паралельно з капітальним ремонтом доріг у Черкасах починають лагодити тротуари. Наразі масштабні роботи тривають на пішохідній частині бул. Шевченка. Днями тротуарну плитку прокладуть на між будинковій території по вулиці Новопречистенській. Чи потрібно взагалі ремонтувати черкаські тротуари журналісти «Антени» запитали у жителів міста.

Міський голова Анатолій Бондаренко поінформував про початок робіт на тротуарній частині міста. На перших позиціях у списку понад півсотні найменувань.