Торговці у середмісті Черкас активно перешкоджали демонтажу незаконного МАФу

І знову продовження війни із незаконною торгівлею. 30 червня біля торгових рядів по вулиці Гоголя відбулась зустріч представників міської влади, обласної влади, поліції та торгівців. Мета зустрічі – упорядкування торгівлі по вулиці Гоголя. Але, вже за традицією, конструктивна розмова, завдяки окремим реплікам та виголосам, перетворилася у непродуктивний полілог. Торговці аргументували свою позицію тим, що на ринку немає місць. Але представники КП «Черкаські ринки» стверджували зворотнє, мовляв, місця є, було б бажання туди йти. Після інспекції торгових місць по вулиці Гоголя поліція, муніципальна інспекція та міська влада вирішили розв’язати ще одну болючу проблему міста. А саме, ведення незаконної торгової діяльності трьох МАФів біля центру дитячої та юнацької творчості. Почали з першого, який продає випічку та гарячі напої. За словами заступника міського голови Черкас Геннадія Шевченка, власник МАФу ще пів року тому був попереджений, щодо невідповідності перебування споруди. Окрім того йому запропонували альтернативне місце торгівлі але процес підготовки документів для переносу конструкції затягувався самим власником. Адже не вигідно покидати добре насиджене та велелюдне місце. На захист підприємця стала велика кількість людей, переважно це або перехожі або люди, які іменують себе підприємцями. Вони активно перешкоджали діям співробітників поліції та евакуатора. Весь свій гнів та незадоволення життям вони спрямовували на поліцейських, які просто виконували розпорядження міськвиконкому, щодо демонтажу цієї конструкції. Одним з основних аргументів протестуючих був закид поліціянтам, що вони, нібито, не мають рішення суду по демонтажу МАФу. Але це обвинувачення є необгрунтованим, адже конструкція не має дозволу на торгівлю в цьому місці, таким чином є незаконною і підлягає демонтажу. По мірі розгортання подій у суперечку з поліцією та представниками міської влади вступали різні сумнівні особи, які іменували себе юристами, правозахисниками та громадськими активістами. Також масла у вогонь підливали добре відомі одіозні черкаські підприємці. Зокрема Олег Лисак, який постійно розмовляв на підвищених тонах та намагався довести неправомірність дій правоохоронців та міської влади. Після п’ятигодинних дебатів, вреші-решт було прийняте рішення, що МАФ перенесуть далі по вулиці Гоголя за перехрестя з вулицею Смілянською, що і було зроблено. На черзі наступні незаконні МАФи та інші торгівельні конструкції, які паплюжать центр міста.

Упорядкування стихійної торгівлі: «за» чи «проти»?

Міська влада Черкас взялася за упорядкування стихійної торгівлі на вулицях міста. Журналісти “Антени” запитали у черкащан, як вони ставляться до такої реформи.

Черкаські ВИШі готуються приймати майбутніх студентів

Вже незабаром стартує гаряча пора для абітурієнтів. Цього року в Україні їх 210 тис., 6,5 з яких – черкащани.  Місцеві ВИШі готові приймати своїх майбутніх студентів. Про особливості цьогорічної вступної кампанії розповів голова Асоціації ректорів області Олександр Черевко.

Як і минулоріч документи можна буде подати через Інтернет. Пільги отримають воїни АТО, учасники Революції Гідності, чорнобильці. А от держзамовлення буде збільшено у рейтингових та затребуваних університетах.

Жодна копійка не буде втрачена – за міськими грішми стежить комісія

Вона контролюватиме процес усіх закупівель, що здійснює міська рада. До складу дорадчого органу увійшло 16 осіб, 8 з яких – висуванці від громадських організацій.

На першому засіданні члени комісії обрали голову, заступників та секретаря, а також зачитали функції, серед яких: контроль за дотриманням норм, подання на розгляд міського голови рекомендацій, зауваження виконавцям, інформування правоохоронних органів при порушеннях тощо.

Комісія збиратиметься на засідання не рідше ніж щомісяця задля ефективного використання бюджетних коштів у м. Черкаси.

Громада проти будівництва Канівської ГАЕС

Про це вона заявила під час засідання депутатів обласної ради. Зокрема, активісти стверджують, що від людей приховують небезпечні наслідки роботи об᾽єкту, які можуть бути пов᾽язані з геологічними особливостями грунтів. Також екологи застерігають про можливе радіоактивне забруднення Дніпра, оскільки на дні Канівського водосховища знаходиться чимала кількість радіоактивних речовин, що потрапили туди внаслідок Чорнобильської катастрофи. Будівництво загрожує й історичній спадщині, оскільки згідно з проектом знищенню підлягають місцеві археологічні пам᾽ятки.

Зрештою, депутати таки дослухались до думки громади та підтримали звернення, в якому Укргідроенерго закликають провести круглий стіл та відповісти на запитання, що виникають навколо будівництва ГАЕС.

Театральний колектив просить про допомогу

Після пожежі у Черкаському драмтеатрі минув рік. За цей час фактично нічого не змінилося, жодних робіт з відновлення будівлі не відбулося. Театральний колектив десятки разів звертався до депутатів різних рівнів, обласної та державної влади з проханням допомогти відновити культурний заклад. Нині працівники театру вчергове звертаються до владців з проханням забезпечити персонал заробітною платою протягом серпня-вересня та вказати чіткі строки проведення робіт з реконструкції будівлі.

Нагадаємо, 1 липня 2015 року у Черкаському драмтеатрі сталася пожежа, кваліфікована правоохоронцями як підпал. Винних досі не встановили.

Вкрай небезпечна дорога з непрацюючим світлофором та ледь помітною «зеброю»

Вулиця Сумгаїтська вважається одною з найзавантаженіших вулиць міста, враховуючи велику кількість автотранспорту та таку ж кількість житлових будинків та людних місць – дуже часто там трапляються випадки ДТП, інколи з жертвами. За словами місцевих жителів, вони побоюються підпускати дітей до дороги.

Знімальна група телеканалу “Антена” помітила, що світлофор та пішохідний перехід знаходяться у не зовсім потрібних місцях. Адже в місці, де кількість людей, які переходять дорогу, більше – там знаходиться “зебра”. Проте за 300 метрів, де людей менше – світлофор, але і той не працює.