Величезна калюжа у підніжжя Пагорбу Слави

 

Після нещодавнього проливного дощу, який накрив місто. По вулиці Гагаріна, біля скверу «Долина троянд» на проїзній частині утворилась велика калюжа, яка перешкоджає нормальному руху транспортних засобів та пішоходів. В окремих випадках автомобілі змушені долати цю ділянку дороги через пішохідне узбіччя.

У Черкасах оновлять світлофори

На вулицях міста з᾽явиться 12 нових світлофорних об᾽єкти. Першочергово ними забезпечать перехрестя біля навчальних закладів та вулиці з інтенсивним рухом. Зокрема, перехрестя Грушевського-Надпільної, Смілянської-Надпільної, Дашкевича-Благовісної, Героїв Сталінграду-Гагаріна, Кобзарської-Шевченка, Кривалівської-Благовісної, та інші. По вул. Благовісній планують облаштувати «зелену смугу», щоб не перешкоджати руху транспорту. А поки черкащани продовжують скаржитись на непрацюючі світлофори. Докладніше – начальник управління вуличної інфраструктури Сергій Отрешко.

Нині у міському підпорядкуванні перебуває 62 світлофорні об᾽єкти. Вартість одного такого комплексу коливається від 350 до 500 тис. грн.

Скейт зона на березі Дніпра

Силами КП «Дирекція парків» на черкаській набережній встановили рампи для занять скейтингом. Тепер поціновувачам цього виду спорту стане ще більше спеціалізованих місць для тренувань.

Театралів змушують «відпочивати» за власний рахунок

Колектив черкаського драмтеатру обурений примусовими відпусками. З 12 липня по 4 серпня працівники закладу відпочиватимуть планово, після чого їх змушують написати заяву за власний рахунок, оскільки оплачувати їхню роботу протягом серпня-вересня нічим.

Працівники театру стверджують, що їхній колектив  має за дурнів дирекція закладу, вимагаючи підписати завчасно надруковані заяви. Тих, хто відмовляється, шантажують квартирою та роботою.

Директор театру перекладає відповідальність на управління  культури. Каже, що такий дефіцит існував завжди, але цьогоріч сягнув понад мільйон гривень.

Вихід із ситуації лежить лише у додатковому фінансування, що може бути виділено не раніше, ніж за півроку. Іще один варіант, запропонований Володимиром Осиповим – працювати задарма, а доходи спрямовувати на погашення боргу.

 

Штукатур за освітою, музикант за покликанням

У самому центрі Черкас музикант Андрій Бойко супроводжує перехожих своїми піснями. Чоловік співає та грає просто неба як для заробітку, так і для задоволення. У репертуарі вуличного музиканта – як відомі композиції, так і авторські пісні. Основний рід діяльності Андрія – навчання дітей музиці.

Черкащани не дуже довіряють ЗМІ

Щорічно в Україні 6 червня відзначають День журналіста. Свято було встановлено 25 травня 1994 року Указом Президента України Леоніда Кравчука на підтримку ініціативи делегатів I Всеукраїнського з’їзду редакторів газет і журналів. За дату святкування визначено 6 червня — день прийняття 6 червня 1992 року Спілки журналістів України до Міжнародної федерації журналістів.

З нагоди свята журналісти «Антени» поцікавились у черкащан, чи довіряють вони засобам масової інформації та звідки дізнаються новини.