Наркопритон серед житлових будинків

Серед  житлових будинків та біля школи вже довгий час існує недобудова. Завжди ця територія була огорожена високим парканом та захищена під взору перехожих. Тому це місце стало притулком для наркоманів та безхатченків.

Міська влада та «стихійники» у пошуку консенсусу

Вже довгий час міська влада при різних мерах оголошувала війну підприємцям, які здійснюють свою діяльність у непристосованих для цього місцях. У багатьох районах міста утворились стихійні ринки. Нещодавно, теперішня влада міста Черкаси, знову взялась за це болюче питання. За підтримки поліції та громадських активістів була організована спеціальна координаційна група, яка має розробити план вирішення цієї проблеми. Одним з членів цією групи є заступник міського голови Геннадій Шевченко. Пан Шевченко детальніше розповів про перебіг перемовин з підприємцями.
В свою чергу голова профспілки підприємців Леонід Запорожець звинуватив міського голову у тиску на підприємців. Адже за словами пана Запорожця, поліція виганяє торгівців та залишає їх без засобів існування.
Зрозуміло, що місцева влада не ставить собі за ціль лишити людей їхнього основного заробітку. В першу чергу основна задача – це систематизувати торгівлю у місті та щоб торгівельна діяльність відповідала санітарним та законодавчим нормам.

Черкаські учні та студенти їздитимуть у тролейбусах безкоштовно

Вже на вихідних черкаські учні та студенти їздитимуть у тролейбусах безкоштовно. Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» повідомив міський голова Анатолій Бондаренко.

«Із суботи, 18-ого червня, учні професійно-технічних навчальних закладів, школярі та студенти їздитимуть у тролейбусах безкоштовно (зараз вони сплачують за проїзд 75 копійок, тоді як повна вартість квитка – 1,50 грн).

Це рішення, незалежно від навантаження на бюджет, – соціально важливе, – вважає міський голова. Тож така пільга має бути безстроковою. Відтак, шукатимемо можливість, аби наші діти мали право на безоплатний проїзд і в подальшому.

Реакція потенційних пасажирів на новину, звісно, позитивна.

Їздити безкоштовно в тролейбусах можна бути лише зі студентським або учнівським квитком.

Сесію облради зірвали зі скандалом

Депутати показали громаді «як працювати не треба», не проголосувавши за жодне з рішень. «Яблуком розбрату» стали звернення до Уряду та парламенту щодо тарифної несправедливості. Голова облради Олександр Вельбівець надав перевагу документу, підготовленому «Черкащанами», чим обурив «Свободу», яка теж склала звернення. Після чого сесійна зала розділилася на два табори і для жодного з рішень щодо управління комунальним майномне вистачало голосів.

Попри «вмовляння» колег «Черкащани», БПП «Солідарність» та афганці, пересварившись з опонентами, покинули сесійну залу. Наступне засідання призначили на 23 червня.

Депутати облради звернулися до вищого державного керівництва

Депутати облради звернулися до вищого державного керівництва щодо необґрунтованого підвищення тарифів. До відповідного звернення доєдналися депутати усіх фракцій та віддали за нього 63 голоси.

А от звернення від громади сіл Черкаського району депутати не підтримали. На що присутні в залі відреагували вигуками «Ганьба».

Нагадаємо, селяни погрожували перекрити автомобільні та залізничні шляхи, якщо депутати не проголосують за їхнє звернення.